Вместо сладолед: 3 великолепни крема
Любими десерти за всякакво парти Те са разкошни с повод и без повод, приготвят се изключително лесно и освежават. Черешов крем с ликьор Необходими продукти: 400 г череши, няколко бишкоти, 250 г сметана, 100 г захар, 50 мл черешов ликьор, ванилия Приготвяне: Разбъркайте добре захарта със сметаната, за да се разтопи, добавете и ванилията. Обезкостете черешите и счукайте бишкотите. Сме
Торта Гараш – българският отговор на австрийската Сахер
Оригиналната рецепта на унгарския сладкар Гараш, както е приготвяна преди 1 век   Софийският отговор на прочутата виенска торта Сахер е измислен от... унгарец, наречен Гараш. Австриецът Франц Сахер забърква своя шедьовър още около 1860-а г. и славата на неговия сладкиш бързо прекосява не само виенската Кертнерщрасе, но и цяла Европа. Години по-късно, в началото на ХХ век, някой си Гар
Сладкиш-торта, както го прави баба
С шипков мармалад и печени орехи Бабините рецепти са нещото, което никога няма да ни омръзне да си припомняме. Прости, уж съвсем обикновени, а като ги пробваш, разбираш колко майсторлък е влаган във всяко движение и поръсване, за да се получи онзи вълшебен вкус, който ни следва от детството и който мечтаем да доставим и на нашите деца...   Ето една от тези рецепти за пай с мармалад: &
Сгответе със Сандра: Два вълшебни десерта с ананас
Как да приготвите домашни кроасани и тарталети с плод от консерва Ах, тази Сандра - винаги знае как да ни изненада! "Тази седмица съм ви подготвила два десерта с ананас от консерва, защото ще е необходим и сокът от консервата. Така можете да бъдете сигурни, че ще използвате всичко закупено и няма да ви се налага да прибирате отворената консерва в хладилника. Добър апетит и не за
Сгответе със Сандра: Два неустоими морковени десерта
Торта и кейк с моркови, каквито не сте опитвали!    „Нали знаете вица за заека и морковената торта? :) В този материал няма да ви го разказвам, а съвсем сериозно ще ви дам двете най-вкусни рецепти за десерти с моркови. Изключително си заслужават и ще го разберете още в мига, когато в кухнята ви заухае на канела. Опитайте ги и няма да съжалявате!” – това е днешното послание на