3 вида чаени бисквити
Стават и за компания на кафето   Предлагам ви различни видове бисквити, каквито можете да приготвите, за да разнообразите сутрешната или следобедната закуски – вместо да купувате какви ли не изкушения с набухватели и оцветители, направете си ги сами! Те са чудесни и с кафе, и с чай, и с кисело мляко...   Бисквити по виенски Необходими продукти: 250 г брашно, 125 г масло, 3 твърдо сва
Сгответе със Сандра: Три шоколадови десерта от МАМА
Торта „Негърче” с шоколадова глазура, шоколадов сладкиш с кафе и какао и домашни бонбони от бисквити, масло и какао Удоволствия по женски с лицето на кулинарната рубрика "Хапка свежест" Сандра Алексиева:   "Наближава денят на жената, а според обичаите в моето семейство, това е не само празник на майката, но и на нейните дъщери. Като дете на този ден заедно със сестра
Шоколадов десерт, който цъфти като цвете
Сладкото изкушение прилича на топка, която „разцъфва“, щом в чинията се излее топъл крем – вижте го!   Португалският готвач Хоаким Суса направи магически шоколадов десерт!  На пръв поглед сладкото изкушение прилича на топка, но когато налеете топъл крем в чинията, то разцъфва като цвете.   Вижте видеото! https://www.youtube.com/watch?v=zP9rmPwnFlg Суса работи в ресторант Ipsylon в хоте
Панакота с горски плодове
Как се постига нежният вкус на италианския десерт   В превод панакота означава "варен крем" и за да приготвите този възхитителен десерт, типичен за Северна Италия, ви трябват сметана, захар, ванилия... Доста е калоричен, но има нежен вкус и понякога е хубаво да се поглезим с него!   Необходими продукти: 1 литър течна сметана, 150 г малиново сладко, 20 г желатин, 20 цели горски плод
Сгответе със Сандра: Торти за рожден ден
Морковена с крема сирене и сметана, бисквитена с баварски крем и класическа торта Добуш Сандра Алексиева черпи! Лицето на кулинарната рубрика „Хапка свежест” е като Пипи Дългото чорапче – за своя рожден ден обича да прави подаръци и следните рецепти са от тях. „Утре имам рожден ден :) И понеже не мога да почерпя всичките си читатели с парче торта, то нека поне ви вдъх