Панакота с горски плодове
Как се постига нежният вкус на италианския десерт   В превод панакота означава "варен крем" и за да приготвите този възхитителен десерт, типичен за Северна Италия, ви трябват сметана, захар, ванилия... Доста е калоричен, но има нежен вкус и понякога е хубаво да се поглезим с него!   Необходими продукти: 1 литър течна сметана, 150 г малиново сладко, 20 г желатин, 20 цели горски плод
Сгответе със Сандра: Торти за рожден ден
Морковена с крема сирене и сметана, бисквитена с баварски крем и класическа торта Добуш Сандра Алексиева черпи! Лицето на кулинарната рубрика „Хапка свежест” е като Пипи Дългото чорапче – за своя рожден ден обича да прави подаръци и следните рецепти са от тях. „Утре имам рожден ден :) И понеже не мога да почерпя всичките си читатели с парче торта, то нека поне ви вдъх
Сгответе със Сандра: Три фантастични турски десерта
Малеби с какао, кюнефе с кадаиф и шекерпаре Сандра Алексиева, лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест”, отново изненадва! „Малко от вас знаят, че от следващата седмица започвам активно да изучавам турски език. Знам, че ви звучи много нестандартно, но да пропусна толкова голям пазар, който също цени кулинарното изкуство, ми се вижда непростимо.   Ето защо, заради турск
„Малка книга за шоколада” - кой да я напише, ако не Джоан Харис?
Рецепти от авторката на „Шоколад” и „Праскови за кюрето”   Любовта не може без най-важната си „подправка” – шоколада. На безценното откритие на олмеките е посветена вкусната книга на Джоан Харис и Фран Уорд ("Сиела").   Торти. Гофрети. Трюфели. Профитероли и мъфини. Всички сладости, които предизвикват рязко отделяне на серотонин в мозъка ни, намират месте
Торта с ягоди и целувчен крем
Лека и лесна рецепта за празничен сладкиш   Празник или не, когато имате малко свободно време и малко пресни ягоди, може да изпробвате този десерт.   Необходими продукти: За блата: 3 жълтъка, 75 г масло, 200 г пудра захар, 150 мл прясно мляко, 200 г брашно, 1 с. л. бакпулвер; За крема: 3 белтъка, 150 г захар, ½ кг ягоди   Приготвяне: Разбийте маслото с пудрата захар. Отделете жълтъците от б