Интересни десерти: торта от кестени и орехи
Как да оползотворите полезните ядки възможно най-вкусно   Дори да не сте опитвали, знайте, че съчетанието на кестени и орехи е великолепно както за вкуса, така и за здравето ви. И двата вида ядкови плодове съдържат полезни мазнини, витамин С, фосфор, калий и други ценни съставки, както и нишесте.  Как да ги комбинирате възможно най-интересно и вкусно? Торта с кестени, орехи и как
Интересни десерти: Бонбони от моркови
Опитайте!   Едва ли сте ги опитвали, защото морковените бонбони не са от сладкишите, които се приготвят често, но са много интересни, с нетипичен вкус - зарадвайте децата с тях! Ето как се правят: Необходими продукти: 500 г моркови, 370 г захар, 100 г счукани орехови ядки, портокалова есенция   Приготвяне: Настържете обелените моркови и заедно със захарта ги сложете да се задушават в т
Шоколадов сладкиш с вишни
Из фруктовите изкушения на баба Марина от Созопол   Баба не нарича своя шоколадово-плодов сладкиш брауни, но той е точно това. Сладък, но и леко кисел, сочен, но и пръхкав, този десерт е много приятен за приготвяне и подходящ за празничната трапеза.   Необходими продукти: 100 г шоколад, 120 г масло, 150 г захар, 4 яйца, 150 г брашно, 1 пакетче бакпулвер, 300 г извара, 1 ванилия, 300 г вишни или 200
Празнична торта с желирани сушени плодове
Из фруктовите изкушения на баба Марина от Созопол   В кухнята на баба Марина настроението е винаги празнично, независимо от сезона, от компанията, от повода за събирането... Ето ви нейна рецепта за торта със сушени желирани плодове – просто уникална!   Необходими продукти: За блата: 200 г масло, 120 г пудра захар, 300 г брашно; За крема: 1 л прясно мляко, 1 пакетче нишесте по ваш вкус, 1
Лесен сладкиш с портокалови кори
Из фруктовите изкушения на баба Марина от Созопол   В кухнята на баба Марина настроението е винаги празнично – като разтвори шкафовете, пълни с бурканчета домашно сладко, сушени стафиди, портокалови кори, подправки и листа от смокини за аромат, веселието настъпва независимо от сезона, от компанията, от повода за събирането...   Ето ви нейна рецепта за сладкиш с аромат на порт