Сгответе със Сандра: 3 вида празнични сладкиши
Тарталети със смокини, хамон и козе сирене, шоколадов кейк с кафе и какао и домашни бонбони с бисквити и какао   Нова година – нови рецепти! Лицето на кулинарната рубрика „Хапка свежест” Сандра Алексиева с празнично обръщение за онзи „един-единствен момент в годината, когато притаяваме дъх с празна кристална чаша в ръка, очаквайки да ни я напълнят с шампанско след секу
Интересни десерти: Торта с фурми
Плодовете на финиковата палма са суперполезни – възползвайте се от тях в оригинален сладкиш!   Пълни с въглехидрати, протеини, витамини, аминокиселини, антиоксиданти и захари, фурмите, отглеждани още преди хилядолетия, и днес са изключително ценен съюзник на здравословното хранене.   Всеизвестно е, че те топят лошия холестерол, дават енергия, помагат за понижаване на висок
Интересни десерти: торта от кестени и орехи
Как да оползотворите полезните ядки възможно най-вкусно   Дори да не сте опитвали, знайте, че съчетанието на кестени и орехи е великолепно както за вкуса, така и за здравето ви. И двата вида ядкови плодове съдържат полезни мазнини, витамин С, фосфор, калий и други ценни съставки, както и нишесте.  Как да ги комбинирате възможно най-интересно и вкусно? Торта с кестени, орехи и как
Интересни десерти: Бонбони от моркови
Опитайте!   Едва ли сте ги опитвали, защото морковените бонбони не са от сладкишите, които се приготвят често, но са много интересни, с нетипичен вкус - зарадвайте децата с тях! Ето как се правят: Необходими продукти: 500 г моркови, 370 г захар, 100 г счукани орехови ядки, портокалова есенция   Приготвяне: Настържете обелените моркови и заедно със захарта ги сложете да се задушават в т
Шоколадов сладкиш с вишни
Из фруктовите изкушения на баба Марина от Созопол   Баба не нарича своя шоколадово-плодов сладкиш брауни, но той е точно това. Сладък, но и леко кисел, сочен, но и пръхкав, този десерт е много приятен за приготвяне и подходящ за празничната трапеза.   Необходими продукти: 100 г шоколад, 120 г масло, 150 г захар, 4 яйца, 150 г брашно, 1 пакетче бакпулвер, 300 г извара, 1 ванилия, 300 г вишни или 200