Пикантни сосове – тънкости в приготвянето им
Те са душата на изтънчените ястия – с месо, риба, зеленчуци...   Сосовете са красив финален акорд на много кулинарни симфонии, биха казали вещите гастрономи. Да се съобразим с някои основни препоръки за приготвянето им: вкусовете на соса трябва да се подбират така, че да подчертават специфичния аромат на ястието, към което се поднасят; винаги предпочитайте при приготвяне
Наденички с тиквички – интересната комбинация
Как да ги приготвите с див чесън, горчица и топено сирене Не сте опитвали нищо подобно, в което вкусовете се балансират по така възхитителен начин. Опитайте се да се придържате към рецептата, която е поредната импровизация на MissIs с (не)подозиран успех! Необходими продукти: 4 наденички от кълцано свинско и телешко месо, 2-3 тиквички, 100 г зърниста горчица, 150 г топено сирене, ½ ч. л.
Лесно ястие с ориз
Как да го приготвите апетитно буквално за минути Оризът присъства в много супи, яхнии и десерти, но как да го направите вкусен като основно ястие при това – съвсем бързо, за моментите, в които бързате ужасно, а сте гладни и вкъщи няма нищо друго? 4 доказани ползи от оризовата вода Необходими продукти: 300 г ориз, 1 глава лук, ½ с. л. куркума, 3 с. л. соев сос Приготвяне: Сварете измит
Картофи по провансалски и картофено руло
Постни и много вкусни рецепти от френската и руската национални кухни   Наслада за небцето – това са леките и питателни ястия с варени картофи, които ви предлагаме, подходящи за всяка възраст, всеки сезон и всеки повод.    Картофи по провансалски френска рецепта Необходими продукти: 1 кг картофи, 120 г масло, 150 г сирене, 50 г кашкавал, 6 яйца, 5 домата, сол, черен пипер   Пригот
Коприва, киселец, гъби и патладжан по селски
Първите пролетни зеленини в уникална зеленчукова мусака   Ето една доста оригинална стара селска рецепта, от която да се възползвате, смесвайки първите пролетни зелени растения! Необходими продукти: 200 г коприва, 200 г киселец, 200 г гъби, 1 патладжан, 3 домата, 1 глава лук, парче сирене, около 100 г, бучка масло, около 70 г, 2 с. л. брашно, чубрица, сол, олио Съвет: по желание можете да сложит