Лесно ястие с ориз
Как да го приготвите апетитно буквално за минути Оризът присъства в много супи, яхнии и десерти, но как да го направите вкусен като основно ястие при това – съвсем бързо, за моментите, в които бързате ужасно, а сте гладни и вкъщи няма нищо друго? 4 доказани ползи от оризовата вода Необходими продукти: 300 г ориз, 1 глава лук, ½ с. л. куркума, 3 с. л. соев сос Приготвяне: Сварете измит
Картофи по провансалски и картофено руло
Постни и много вкусни рецепти от френската и руската национални кухни   Наслада за небцето – това са леките и питателни ястия с варени картофи, които ви предлагаме, подходящи за всяка възраст, всеки сезон и всеки повод.    Картофи по провансалски френска рецепта Необходими продукти: 1 кг картофи, 120 г масло, 150 г сирене, 50 г кашкавал, 6 яйца, 5 домата, сол, черен пипер   Пригот
Коприва, киселец, гъби и патладжан по селски
Първите пролетни зеленини в уникална зеленчукова мусака   Ето една доста оригинална стара селска рецепта, от която да се възползвате, смесвайки първите пролетни зелени растения! Необходими продукти: 200 г коприва, 200 г киселец, 200 г гъби, 1 патладжан, 3 домата, 1 глава лук, парче сирене, около 100 г, бучка масло, около 70 г, 2 с. л. брашно, чубрица, сол, олио Съвет: по желание можете да сложит
Сгответе със Сандра: Три рецепти с пиле и ориз
Пиле с доматен сос и ориз, пилешки бутчета, глазирани с мед и соев сос и бяло пилешко месо с чушки и моркови върху канапе от ориз   Вкусните подаръци на Сандра Алексиева тази седмица: „Подготвила съм ви три рецепти с оризова гарнитура, като предварително се извинявам на тези от вас, които в името на Великденския пост са се отказали от месото :) Желая ви прекрасни предстоящи почи
Три вида кебап със свинско, както са ги приготвяли едно време
Рецепти от националната кухня   Стомна кебап, таскебап, друсан кебап – тези рецепти от българската национална кухня се предават от майки на дъщери с поколения и има защо! Обединява ги наличието на прясно и крехко свинско месо. Който и от тях да изберете, няма да сбъркате!   Друсан кебап по градинарски Необходими продукти: 800 г свинско месо, 3 глави лук, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1