Коприва, киселец, гъби и патладжан по селски
Първите пролетни зеленини в уникална зеленчукова мусака   Ето една доста оригинална стара селска рецепта, от която да се възползвате, смесвайки първите пролетни зелени растения! Необходими продукти: 200 г коприва, 200 г киселец, 200 г гъби, 1 патладжан, 3 домата, 1 глава лук, парче сирене, около 100 г, бучка масло, около 70 г, 2 с. л. брашно, чубрица, сол, олио Съвет: по желание можете да сложит
Сгответе със Сандра: Три рецепти с пиле и ориз
Пиле с доматен сос и ориз, пилешки бутчета, глазирани с мед и соев сос и бяло пилешко месо с чушки и моркови върху канапе от ориз   Вкусните подаръци на Сандра Алексиева тази седмица: „Подготвила съм ви три рецепти с оризова гарнитура, като предварително се извинявам на тези от вас, които в името на Великденския пост са се отказали от месото :) Желая ви прекрасни предстоящи почи
Три вида кебап със свинско, както са ги приготвяли едно време
Рецепти от националната кухня   Стомна кебап, таскебап, друсан кебап – тези рецепти от българската национална кухня се предават от майки на дъщери с поколения и има защо! Обединява ги наличието на прясно и крехко свинско месо. Който и от тях да изберете, няма да сбъркате!   Друсан кебап по градинарски Необходими продукти: 800 г свинско месо, 3 глави лук, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1
Сгответе със Сандра: Три лесни рецепти с кайма
Печени телешки кюфтенца, пълнени червени камби и печени патладжани с кайма   Тази седмица Сандра предлага да прекараме почивните дни релакисращо, без излишен престой в кухнята. "Подарявам ви три лесни и максимално близки до българския вкус рецепти, които няма да ви отнемат много време. Трябват ви само кайма и малко свежи зеленчуци :) Най-добре е да използвате смес от телешко и
Телешко със сини сливи и фурми и телешка рулада
Два специалитета, каквито рядко се опитват Предлагам ви две прекрасни ястия с телешко месо, каквито рядко се наканваме да приготвяме, а си заслужава!   Телешко със сини сливи и фурми Необходими продукти: 1 кг телешко месо – гърди или бут, 500 г сухи сини сливи, 100 г фурми, 1 глава лук, 1 ч. л. червен пипер, 2 с. л. захар, 1 с. л. доматено пюре, 2 щипки канела, 100 мл вино, сол, олио Приготвяне: Н