Три вида кебап със свинско, както са ги приготвяли едно време
Рецепти от националната кухня   Стомна кебап, таскебап, друсан кебап – тези рецепти от българската национална кухня се предават от майки на дъщери с поколения и има защо! Обединява ги наличието на прясно и крехко свинско месо. Който и от тях да изберете, няма да сбъркате!   Друсан кебап по градинарски Необходими продукти: 800 г свинско месо, 3 глави лук, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1
Сгответе със Сандра: Три лесни рецепти с кайма
Печени телешки кюфтенца, пълнени червени камби и печени патладжани с кайма   Тази седмица Сандра предлага да прекараме почивните дни релакисращо, без излишен престой в кухнята. "Подарявам ви три лесни и максимално близки до българския вкус рецепти, които няма да ви отнемат много време. Трябват ви само кайма и малко свежи зеленчуци :) Най-добре е да използвате смес от телешко и
Телешко със сини сливи и фурми и телешка рулада
Два специалитета, каквито рядко се опитват Предлагам ви две прекрасни ястия с телешко месо, каквито рядко се наканваме да приготвяме, а си заслужава!   Телешко със сини сливи и фурми Необходими продукти: 1 кг телешко месо – гърди или бут, 500 г сухи сини сливи, 100 г фурми, 1 глава лук, 1 ч. л. червен пипер, 2 с. л. захар, 1 с. л. доматено пюре, 2 щипки канела, 100 мл вино, сол, олио Приготвяне: Н
Обредно варено жито
Храната, която символизира възкресение   Както житеното зърно остава в земята, за да се възроди, така и душите възкръсват за нов живот – такава е символиката на обредното ястие варено жито, популярно някъде и като коливо, което по стара традиция се приготвя на Задушница.   Необходими продукти: 1 кг жито (грухана пшеница), 7- 8 с. л. пудра захар, 150 г орехови ядки, щипка-две сол, кора
Капама от Банско
Оригинална рецепта от националната кухня за празничната трапеза   Приготвянето на капама по банска рецепта си е цял ритуал – изисква много продукти и време, но какво по-подходящо ястие за празничен ден?! В Банско то се приготвя от няколко вида месо на големи празници, сватби и събирания на много хора. Необходими продукти: 1 кокошка или заек или пиле, 200 г кървавица, 200 г сланин