Капама от Банско
Оригинална рецепта от националната кухня за празничната трапеза   Приготвянето на капама по банска рецепта си е цял ритуал – изисква много продукти и време, но какво по-подходящо ястие за празничен ден?! В Банско то се приготвя от няколко вида месо на големи празници, сватби и събирания на много хора. Необходими продукти: 1 кокошка или заек или пиле, 200 г кървавица, 200 г сланин
Холандска рецепта за сарми с китайско зеле
Сармите стават чудесно и постни, и с месо   Макар да го консумираме предимно в салати в прясно състояние, крехкото китайско зеле е много добро и за готвене. То се отличава с нежен вкус и е изключително полезно заради големите количества натрий, калий, калций и почти всички витамини, съдържащи се в него. Холандците го приготвят по различни начини, включително и като пюре, в комбина
Идеалното предястие - печена целина и пащърнак със зехтин
Полезна и разтоварваща рецепта, с която можете да изненадате гостите си   Това предястие е не само много полезно, защото е от пресни зеленчуци, пълни с полезни съставки, разтоварва от месните продукти и същевременно засища, но и е чудесно предложение за гостите ви – разнообразява всяка трапеза. Още един плюс: приготвя се изключително лесно. Необходими продукти: 1 глава целина
Нестандартни специалитети с яйца
Лесни рецепти с прясно и кисело мляко   Яйца с кисело мляко Необходими продукти: 6 яйца, 250 г кисело мляко, 1 глава лук, 1-2 скилидки чесън, 1 картоф, няколко стръка магданоз, 100 мл месен бульон, 20 мл червено вино, кимион, млян черен пипер, сол   Приготвяне: Сипете в тенджера бульона, виното, добавете лука, скилидките чесън и картофа, нарязани на едро, ситно нарязания магданоз, кимиона и
Сгответе със Сандра: Вкусно и полезно в три лесни стъпки
Пилешко филе с броколи на тиган, рулца с босилеково песто и  телешки кюфтенца с доматен сос   Ето какво вълнува вашата Сандра този петък: „Приеоритет ми е вкусното и полезно хранене, затова съм ви подготвила рецепти, част от @Режимът на Сандра – кулинарната рубрика в @1001 рецепти, в която всеки ден споделям по една апетитна идея как да си направим хем вкусно ястие, хем такова