Телешки кюфтенца със сусам в гъбен сос, каквито не сте опитвали
Из рецептите в графа „случайни вдъхновения” Когато човек готви с любов и въображение, може да създаде божествено вкусни и неповторими ястия. А за да не ги забрави, ви ги представя тук!   Необходими продукти: 500 г телешка кайма, 1 яйце, 1 глава лук,  2-3 скилидки чесън, 1 с. л. царевично брашно, 1 с. л. сусам или смлени орехови ядки, ½ ч. л. червен пипер, ½ връзка магданоз; За с
Сгответе със Сандра: италиански специалитети за по-топли дни
Слънчевите рецепти на тв дамата: лесна домашна пица с домати и моцарела, талятели със сушени домати, рукола и слънчоглед и сьомга със спанак и лук в бутер кори   Сандра Алексиева – лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест”, прави магия за затопляне на времето:  „Много ми допадна една шега, на която попаднах в интернет: „Коледа мина, готова съм за лятото!“ То
Две лесни ястия с праз
Полезният зимен зеленчук е страхотен в кюфтенца и с целина     Един от най-мощните антиоксиданти, празът – древен зеленчук, чиято родина е Средиземноморието, е богат на витамините С и В6, съдържа още мед, магнезий и калций. Полезен е за храносмилането, подпомага сърдечната дейност, пречи на атеросклерозата, пречиствайки кръвоносните съдове. И, няма спор – той е изключите
Кавал-баница и дебел бюрек - с две кори
Любими рецепти от българската национална кухня   Как се прави кавал-баница и баница само с две кори – ето две бабини рецепти, любими от детството, които, в сезона на леките снежинки и тежките вина, носят радост и приятни преживявания във всеки дом:   Кавал баница Необходими продукти: 1 кг брашно, 6 яйца, 1 с. л. оцет, 2 ч. л. захар, ½ ч. л. сол, 2 с. л. олио, 1 кубче мая цза хляб, 1 с. ч. ол
Сгответе със Сандра: Да живее българското!
Свинско руло с чесън, сирене по шопски в гювече и кебапчета на скара   „Докато е зима, нека се наслаждаваме на вкусните рецепти, част от българските традиции! Нека си хапваме топла, вкусна и домашно приготвена храна, нека пием вино и нека има топлина в камината!” Насладете се на личния Топ 3 ястия от националната кухня на Сандра Алексиева – лице на кулнарната рубрика „Х