Кавал-баница и дебел бюрек - с две кори
Любими рецепти от българската национална кухня   Как се прави кавал-баница и баница само с две кори – ето две бабини рецепти, любими от детството, които, в сезона на леките снежинки и тежките вина, носят радост и приятни преживявания във всеки дом:   Кавал баница Необходими продукти: 1 кг брашно, 6 яйца, 1 с. л. оцет, 2 ч. л. захар, ½ ч. л. сол, 2 с. л. олио, 1 кубче мая цза хляб, 1 с. ч. ол
Сгответе със Сандра: Да живее българското!
Свинско руло с чесън, сирене по шопски в гювече и кебапчета на скара   „Докато е зима, нека се наслаждаваме на вкусните рецепти, част от българските традиции! Нека си хапваме топла, вкусна и домашно приготвена храна, нека пием вино и нека има топлина в камината!” Насладете се на личния Топ 3 ястия от националната кухня на Сандра Алексиева – лице на кулнарната рубрика „Х
Мини пици с каквото имате в хладилника
Разчитайте на подправките!   Каквото и да сложите върху вашата пица, все ще стане вкусно, ако добавите босилек, салвия, мащерка, риган или друга любима подправка. С всяка от тях рецептата ще ви се получи много добре. А тя е изключително лесна: малко шунка, луканка, маслини, доматено пюре и сте готови за семейно парти.   Необходими продукти: За тестото: 500 г брашно, 200-300 мл хладка вода
Крем супа с целина и кюфтенца от спанак и нахут
Полезно меню, което се приготвя бързо и е изключително вкусно Елиане Царт, която е много веща в здравословното и балансирано хранене, избира за начало на работната седмица леко и балансирано меню за разтоварване от изобилните празнични обеди и вечери. Крем супа от целина   Необходими продукти: Една средно голяма глава целина, 2 малки моркова, 2 малки картофа, 1 глава лук, 2 скилид
Пияно пиле и рецепта с кус кус и джоджен
Две оригинални рецепти за ястия с бяло пилешко месо   Пилешкото месо е лесносмилаемо и по-полезно от мазните червени меса, тъй че е чудесен вариант за по-леки и свежи ястия. Предлагам ви две от най-оригиналните ястия, които приготвям, едно от които е прочутото Пияно пиле   Пияно пиле Необходими продукти: 500 г пиле, 200 мл червено вино, 2 чушки – червена и зелена, 4-5 домата, 1 дафино