Сгответе със Сандра: Да живее българското!
Свинско руло с чесън, сирене по шопски в гювече и кебапчета на скара   „Докато е зима, нека се наслаждаваме на вкусните рецепти, част от българските традиции! Нека си хапваме топла, вкусна и домашно приготвена храна, нека пием вино и нека има топлина в камината!” Насладете се на личния Топ 3 ястия от националната кухня на Сандра Алексиева – лице на кулнарната рубрика „Х
Мини пици с каквото имате в хладилника
Разчитайте на подправките!   Каквото и да сложите върху вашата пица, все ще стане вкусно, ако добавите босилек, салвия, мащерка, риган или друга любима подправка. С всяка от тях рецептата ще ви се получи много добре. А тя е изключително лесна: малко шунка, луканка, маслини, доматено пюре и сте готови за семейно парти.   Необходими продукти: За тестото: 500 г брашно, 200-300 мл хладка вода
Крем супа с целина и кюфтенца от спанак и нахут
Полезно меню, което се приготвя бързо и е изключително вкусно Елиане Царт, която е много веща в здравословното и балансирано хранене, избира за начало на работната седмица леко и балансирано меню за разтоварване от изобилните празнични обеди и вечери. Крем супа от целина   Необходими продукти: Една средно голяма глава целина, 2 малки моркова, 2 малки картофа, 1 глава лук, 2 скилид
Пияно пиле и рецепта с кус кус и джоджен
Две оригинални рецепти за ястия с бяло пилешко месо   Пилешкото месо е лесносмилаемо и по-полезно от мазните червени меса, тъй че е чудесен вариант за по-леки и свежи ястия. Предлагам ви две от най-оригиналните ястия, които приготвям, едно от които е прочутото Пияно пиле   Пияно пиле Необходими продукти: 500 г пиле, 200 мл червено вино, 2 чушки – червена и зелена, 4-5 домата, 1 дафино
Оригиналната рецепта за сос Строганоф
Как да приготвите паста с легендарния сос, наречен на известния руски граф   Навярно сте опитвали прочутото ястие с телешко месо, гъби и сметана Бьоф Строганоф, наречено на прочутия руски граф Александър Строганоф, но дали знаете неговата история и тънкости в приготвянето? Името на неговия създател е неизвестно, но историята е легендарна: по време на кулинарно състезание в Санк