Оригиналната рецепта за сос Строганоф
Как да приготвите паста с легендарния сос, наречен на известния руски граф   Навярно сте опитвали прочутото ястие с телешко месо, гъби и сметана Бьоф Строганоф, наречено на прочутия руски граф Александър Строганоф, но дали знаете неговата история и тънкости в приготвянето? Името на неговия създател е неизвестно, но историята е легендарна: по време на кулинарно състезание в Санк
Сгответе със Сандра: Три рецепти за коледни ястия
Пълнена коледна тиква със свинско и телешко на фурна, печена пуйка с ябълки и пиле с канела и мед   Вместо да чакаме петък, ви предлагаме идеите на Сандра Алексиева още днес! Лицето на кулинарната рубрика "Хапка свежест" има какво да каже за насладата и празниците в живота:   "Колко от вас спазиха коледния пост? Независимо дали сте хапвали месо или не обаче, сигурна съм, ч
Бързи зеленчукови антипасти
Този вид ястия се поднасят като ордьовър в Италия, но са чудесен вариант за лека вечеря   Антипасто е типичен италиански ордьовър, който има много вариации – с различни видове колбаси, сирена, но и изцяло зеленчуков, който именно ви предлагаме. Приготвя се лесно и бързо, изглежда красиво и е много вкусен и полезен. Това е идеален вариант за лека вечеря, а ако пък не можете без по-
Сгответе със Сандра: Три рецепти за Бъдни вечер
Постна содена питка, боб с леща на фурна и варено жито   „Наясно съм, че традициите на Коледа са създадени, за да се спазват, заради това в навечерието на най-светлия християнски празник ви подарявам трите най-типични рецепти на моето семейство за Бъдни вечер”, заявява лицето на кулинарната рубрика "Хапка свежест" Сандра Алексиева.   „Коледна хапка“ от моя дом ви
Най-вкусните рибни палачинки
Оригинална идея за всеки повод   Всички обичат палачинки, но днес предложението ни е за по-различни от предпочитаните сладкиши за закуска – приготвяме палачинки за празнична вечеря, не само за Никулден!   Необходими продукти: 300 г рибно филе, 1 глава лук, 1 морков, 1 дафинов лист, 2-3 кисели краставички; за тестото: 4 яйца, 1 ч. ч. брашно, 2 ч. ч. прясно мляко, 1 к. ч. олио, сол   Приготв