Полезни десерти с ядки и плодове
Бадемово парфе и орехова торта Десертите, в които участват ядки и плодове, просто няма как да не се усладят и на малки, и на големи. Предлагаме ви две идеи, които се приготвят лесно и са с лека млечна основа и с интересни на вкус съчетания. Бадемово парфе със сос от горски плодове Необходими продукти: 300 мл прясно мляко, 300 мл течна сметаана, 80 г захар, 100 г смлени бадемови ядки, ¾ пак
Пица от тиквички и други вкусни идеи
Три начина да приготвите полезния зеленчук - не сте ги пробвали! Тиквичките са принцесите на средиземноморската кухня - италианци и гърци са пристрастени към тях. Ние, както и много други европейски народи, сме изкушени от свежия зеленчук не само, защото съдържа куп полезни елементи, но и защото е много вкусен. Ето три бързи начина за приготвянето на интересни ястия от тиквичк
С вкус на лято и джин
3 възхитителни коктейла С дъх на хвойна, кориандър, анасон, ангелика, портокалови кори, кайсии – всички тези ароматизиращи вещества се използват за направата на качествения джин. Джин с тоник е класиката, но ние придаваме на тази алкохолна напитка и вкус на лято – имаме си супер рецепти за това: Коктейл с джин, портокал и ябълков сок Изцедете един портокал, излейте в миксер,
Френска селска торта – най-вкусната!
Приготвя се много лесно и има прекрасен вкус   Това не е просто торта, а Тортата - с безподобен фин и нежен вкус и се прави доста лесно. Някъде ще я срещнете като „Парижки коктейл”, но най-популярна е с названието френска селска торта.   Необходими продукти: За тестото: 3 супени лъжици мед, 150 г захар, 3 с. л. олио, 180 мл гореща вода, 500 г брашно, 1 ч. л. сода за хляб За крема: 250 г смета
Разхлаждащи изненади с диня и бяло вино
Две много сполучливи рецепти за динени коктейли Плодът, от който не се пълнее, който е сред най-полезните на света и който обожаваме, може да достави неповторима наслада и в... течно състояние. Ето така: С естрагон Необходими продукти: 1 диня около 5 кг, 750 мл бяло сухо вино, няколко стръка естрагон Приготвяне: Измийте и изсушете плода, отрежете го плода на височина на ¾ от основата