
5 книги, от които ще огладнеете
Вкусни издания за всеки вкус и всеки дом
1. ”Пицата, както си я представят по цял свят (кръгла, зачервена и поръсена отгоре със сирене), е измислена в Италия в края на ХІХ в. През 1889 г. дон Рафаеле Еспозито, собственик на прочутата пицария „Бранди“ в Неапол, поднася на своите клиенти патриоти националния трикольор във вид на ястие (пица с домати, бяла моцарела, зелен босилек)
.jpg)
Два вида градинарска супа
Леки и питателни пролетни рецепти със зимни зеленчуци
Посрещаме пролетното време с нежни и свежи супи, които ни предоставят най-ценното от пресните зеленчуци. Те са чудесни за разтоварващ ден, в детското меню и за възстановяване след настинка или грип.
Градинарска супа
Необходими продукти: 250 г зелен фасул, ½ малка глава целина, 2 моркова, 2 корена от магданоз, 5-6 гъби или 1 с. л.

„Малка книга за шоколада” - кой да я напише, ако не Джоан Харис?
Рецепти от авторката на „Шоколад” и „Праскови за кюрето”
Любовта не може без най-важната си „подправка” – шоколада. На безценното откритие на олмеките е посветена вкусната книга на Джоан Харис и Фран Уорд ("Сиела").
Торти. Гофрети. Трюфели. Профитероли и мъфини. Всички сладости, които предизвикват рязко отделяне на серотонин в мозъка ни, намират месте
Торта с ягоди и целувчен крем
Лека и лесна рецепта за празничен сладкиш
Празник или не, когато имате малко свободно време и малко пресни ягоди, може да изпробвате този десерт.
Необходими продукти: За блата: 3 жълтъка, 75 г масло, 200 г пудра захар, 150 мл прясно мляко, 200 г брашно, 1 с. л. бакпулвер; За крема: 3 белтъка, 150 г захар, ½ кг ягоди
Приготвяне: Разбийте маслото с пудрата захар. Отделете жълтъците от б

Сгответе със Сандра: Вкусно и полезно в три лесни стъпки
Пилешко филе с броколи на тиган, рулца с босилеково песто и телешки кюфтенца с доматен сос
Ето какво вълнува вашата Сандра този петък: „Приеоритет ми е вкусното и полезно хранене, затова съм ви подготвила рецепти, част от @Режимът на Сандра – кулинарната рубрика в @1001 рецепти, в която всеки ден споделям по една апетитна идея как да си направим хем вкусно ястие, хем такова