Торта Гараш – българският отговор на австрийската Сахер
Оригиналната рецепта на унгарския сладкар Гараш, както е приготвяна преди 1 век   Софийският отговор на прочутата виенска торта Сахер е измислен от... унгарец, наречен Гараш. Австриецът Франц Сахер забърква своя шедьовър още около 1860-а г. и славата на неговия сладкиш бързо прекосява не само виенската Кертнерщрасе, но и цяла Европа. Години по-късно, в началото на ХХ век, някой си Гар
Разликата между шницели и фрикадели
Оригинални рецепти на телешка кайма със спанак и с картофи Мляното или кълцаното телешко месо е в основата на много вкусни ястия, но класиката си остават шницелите и фрикаделите. Сега ще ви опиша две интересни рецепти, а вие ще откриете разликата: Шницели със спанак Необходими продукти: 300 г телешка кайма, 500 г спанак, 2 яйца, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 1 водна ч
Сладкиш-торта, както го прави баба
С шипков мармалад и печени орехи Бабините рецепти са нещото, което никога няма да ни омръзне да си припомняме. Прости, уж съвсем обикновени, а като ги пробваш, разбираш колко майсторлък е влаган във всяко движение и поръсване, за да се получи онзи вълшебен вкус, който ни следва от детството и който мечтаем да доставим и на нашите деца...   Ето една от тези рецепти за пай с мармалад: &
Пикантни сосове – тънкости в приготвянето им
Те са душата на изтънчените ястия – с месо, риба, зеленчуци...   Сосовете са красив финален акорд на много кулинарни симфонии, биха казали вещите гастрономи. Да се съобразим с някои основни препоръки за приготвянето им: вкусовете на соса трябва да се подбират така, че да подчертават специфичния аромат на ястието, към което се поднасят; винаги предпочитайте при приготвяне
Наденички с тиквички – интересната комбинация
Как да ги приготвите с див чесън, горчица и топено сирене Не сте опитвали нищо подобно, в което вкусовете се балансират по така възхитителен начин. Опитайте се да се придържате към рецептата, която е поредната импровизация на MissIs с (не)подозиран успех! Необходими продукти: 4 наденички от кълцано свинско и телешко месо, 2-3 тиквички, 100 г зърниста горчица, 150 г топено сирене, ½ ч. л.