Коприва, киселец, гъби и патладжан по селски
Първите пролетни зеленини в уникална зеленчукова мусака   Ето една доста оригинална стара селска рецепта, от която да се възползвате, смесвайки първите пролетни зелени растения! Необходими продукти: 200 г коприва, 200 г киселец, 200 г гъби, 1 патладжан, 3 домата, 1 глава лук, парче сирене, около 100 г, бучка масло, около 70 г, 2 с. л. брашно, чубрица, сол, олио Съвет: по желание можете да сложит
Разядка с аспержи
Вкусно предястие с растението, наричано „бялото злато” на природата още в древността   Древните египтяни са отглеждали и консумирали аспержи – има открити останки от това растение в пирамида, строена две хилядолетия преди новата ера. Още тогава и в Древен Рим са отглеждали аспержи, а в Европа по-масова става тяхната консумация след 15 в.   Отглеждана основно във Франци
Сгответе със Сандра: Три рецепти с пиле и ориз
Пиле с доматен сос и ориз, пилешки бутчета, глазирани с мед и соев сос и бяло пилешко месо с чушки и моркови върху канапе от ориз   Вкусните подаръци на Сандра Алексиева тази седмица: „Подготвила съм ви три рецепти с оризова гарнитура, като предварително се извинявам на тези от вас, които в името на Великденския пост са се отказали от месото :) Желая ви прекрасни предстоящи почи
Три вида кебап със свинско, както са ги приготвяли едно време
Рецепти от националната кухня   Стомна кебап, таскебап, друсан кебап – тези рецепти от българската национална кухня се предават от майки на дъщери с поколения и има защо! Обединява ги наличието на прясно и крехко свинско месо. Който и от тях да изберете, няма да сбъркате!   Друсан кебап по градинарски Необходими продукти: 800 г свинско месо, 3 глави лук, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1
3 вида чаени бисквити
Стават и за компания на кафето   Предлагам ви различни видове бисквити, каквито можете да приготвите, за да разнообразите сутрешната или следобедната закуски – вместо да купувате какви ли не изкушения с набухватели и оцветители, направете си ги сами! Те са чудесни и с кафе, и с чай, и с кисело мляко...   Бисквити по виенски Необходими продукти: 250 г брашно, 125 г масло, 3 твърдо сва