Сгответе със Сандра: Три лесни рецепти с кайма
Печени телешки кюфтенца, пълнени червени камби и печени патладжани с кайма   Тази седмица Сандра предлага да прекараме почивните дни релакисращо, без излишен престой в кухнята. "Подарявам ви три лесни и максимално близки до българския вкус рецепти, които няма да ви отнемат много време. Трябват ви само кайма и малко свежи зеленчуци :) Най-добре е да използвате смес от телешко и
10 различни и красиви салати
Полезни комбинации, за да разнообразите трапезата - на вкус и на цвят   Шопска салата, салата „Цезар”, зеле и моркови, печени чушки, туршия... като че ли с тях се изчерпват идеите ни за зеленчуци на масата през зимата, но има милиони добри комбинации, от които да се възползваме. Ако ги приготвяте, ще успявате да постигате балансирано, вкусно, здравословно и красиво меню. Ето н
Сгответе със Сандра: Три пролетни супи
Крем супа от спанак с бекон, италианска супа от леща и крем супа от тиквички със сметана и копър Скоро ще наближи Великден и Сандра Алексиева – лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест” ще ни затрупа с рецепти на козунаци, крехко агнешко със спанак и какви ли не изкусителни сладкиши, курабийки с форма на великденски яйца и разбира се – с идеи как да ги боядисате най-пъс
Телешко със сини сливи и фурми и телешка рулада
Два специалитета, каквито рядко се опитват Предлагам ви две прекрасни ястия с телешко месо, каквито рядко се наканваме да приготвяме, а си заслужава!   Телешко със сини сливи и фурми Необходими продукти: 1 кг телешко месо – гърди или бут, 500 г сухи сини сливи, 100 г фурми, 1 глава лук, 1 ч. л. червен пипер, 2 с. л. захар, 1 с. л. доматено пюре, 2 щипки канела, 100 мл вино, сол, олио Приготвяне: Н
Обредно варено жито
Храната, която символизира възкресение   Както житеното зърно остава в земята, за да се възроди, така и душите възкръсват за нов живот – такава е символиката на обредното ястие варено жито, популярно някъде и като коливо, което по стара традиция се приготвя на Задушница.   Необходими продукти: 1 кг жито (грухана пшеница), 7- 8 с. л. пудра захар, 150 г орехови ядки, щипка-две сол, кора