Сгответе със Сандра: Три пролетни супи
Крем супа от спанак с бекон, италианска супа от леща и крем супа от тиквички със сметана и копър Скоро ще наближи Великден и Сандра Алексиева – лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест” ще ни затрупа с рецепти на козунаци, крехко агнешко със спанак и какви ли не изкусителни сладкиши, курабийки с форма на великденски яйца и разбира се – с идеи как да ги боядисате най-пъс
Телешко със сини сливи и фурми и телешка рулада
Два специалитета, каквито рядко се опитват Предлагам ви две прекрасни ястия с телешко месо, каквито рядко се наканваме да приготвяме, а си заслужава!   Телешко със сини сливи и фурми Необходими продукти: 1 кг телешко месо – гърди или бут, 500 г сухи сини сливи, 100 г фурми, 1 глава лук, 1 ч. л. червен пипер, 2 с. л. захар, 1 с. л. доматено пюре, 2 щипки канела, 100 мл вино, сол, олио Приготвяне: Н
Обредно варено жито
Храната, която символизира възкресение   Както житеното зърно остава в земята, за да се възроди, така и душите възкръсват за нов живот – такава е символиката на обредното ястие варено жито, популярно някъде и като коливо, което по стара традиция се приготвя на Задушница.   Необходими продукти: 1 кг жито (грухана пшеница), 7- 8 с. л. пудра захар, 150 г орехови ядки, щипка-две сол, кора
Сгответе със Сандра: Три шоколадови десерта от МАМА
Торта „Негърче” с шоколадова глазура, шоколадов сладкиш с кафе и какао и домашни бонбони от бисквити, масло и какао Удоволствия по женски с лицето на кулинарната рубрика "Хапка свежест" Сандра Алексиева:   "Наближава денят на жената, а според обичаите в моето семейство, това е не само празник на майката, но и на нейните дъщери. Като дете на този ден заедно със сестра
Капама от Банско
Оригинална рецепта от националната кухня за празничната трапеза   Приготвянето на капама по банска рецепта си е цял ритуал – изисква много продукти и време, но какво по-подходящо ястие за празничен ден?! В Банско то се приготвя от няколко вида месо на големи празници, сватби и събирания на много хора. Необходими продукти: 1 кокошка или заек или пиле, 200 г кървавица, 200 г сланин