Сгответе със Сандра: Три фантастични турски десерта
Малеби с какао, кюнефе с кадаиф и шекерпаре Сандра Алексиева, лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест”, отново изненадва! „Малко от вас знаят, че от следващата седмица започвам активно да изучавам турски език. Знам, че ви звучи много нестандартно, но да пропусна толкова голям пазар, който също цени кулинарното изкуство, ми се вижда непростимо.   Ето защо, заради турск
5 книги, от които ще огладнеете
Вкусни издания за всеки вкус и всеки дом   1. ”Пицата, както си я представят по цял свят (кръгла, зачервена и поръсена отгоре със сирене), е измислена в Италия в края на ХІХ в. През 1889 г. дон Рафаеле Еспозито, собственик на прочутата пицария „Бранди“ в Неапол, поднася на своите клиенти патриоти националния трикольор във вид на ястие (пица с домати, бяла моцарела, зелен босилек)
Два вида градинарска супа
Леки и питателни пролетни рецепти със зимни зеленчуци Посрещаме пролетното време с нежни и свежи супи, които ни предоставят най-ценното от пресните зеленчуци. Те са чудесни за разтоварващ ден, в детското меню и за възстановяване след настинка или грип.   Градинарска супа Необходими продукти: 250 г зелен фасул, ½ малка глава целина, 2 моркова, 2 корена от магданоз, 5-6 гъби или 1 с. л.
„Малка книга за шоколада” - кой да я напише, ако не Джоан Харис?
Рецепти от авторката на „Шоколад” и „Праскови за кюрето”   Любовта не може без най-важната си „подправка” – шоколада. На безценното откритие на олмеките е посветена вкусната книга на Джоан Харис и Фран Уорд ("Сиела").   Торти. Гофрети. Трюфели. Профитероли и мъфини. Всички сладости, които предизвикват рязко отделяне на серотонин в мозъка ни, намират месте
Торта с ягоди и целувчен крем
Лека и лесна рецепта за празничен сладкиш   Празник или не, когато имате малко свободно време и малко пресни ягоди, може да изпробвате този десерт.   Необходими продукти: За блата: 3 жълтъка, 75 г масло, 200 г пудра захар, 150 мл прясно мляко, 200 г брашно, 1 с. л. бакпулвер; За крема: 3 белтъка, 150 г захар, ½ кг ягоди   Приготвяне: Разбийте маслото с пудрата захар. Отделете жълтъците от б