Сгответе със Сандра: Торти за рожден ден
Морковена с крема сирене и сметана, бисквитена с баварски крем и класическа торта Добуш Сандра Алексиева черпи! Лицето на кулинарната рубрика „Хапка свежест” е като Пипи Дългото чорапче – за своя рожден ден обича да прави подаръци и следните рецепти са от тях. „Утре имам рожден ден :) И понеже не мога да почерпя всичките си читатели с парче торта, то нека поне ви вдъх
Холандска рецепта за сарми с китайско зеле
Сармите стават чудесно и постни, и с месо   Макар да го консумираме предимно в салати в прясно състояние, крехкото китайско зеле е много добро и за готвене. То се отличава с нежен вкус и е изключително полезно заради големите количества натрий, калий, калций и почти всички витамини, съдържащи се в него. Холандците го приготвят по различни начини, включително и като пюре, в комбина
Идеалното предястие - печена целина и пащърнак със зехтин
Полезна и разтоварваща рецепта, с която можете да изненадате гостите си   Това предястие е не само много полезно, защото е от пресни зеленчуци, пълни с полезни съставки, разтоварва от месните продукти и същевременно засища, но и е чудесно предложение за гостите ви – разнообразява всяка трапеза. Още един плюс: приготвя се изключително лесно. Необходими продукти: 1 глава целина
Нестандартни специалитети с яйца
Лесни рецепти с прясно и кисело мляко   Яйца с кисело мляко Необходими продукти: 6 яйца, 250 г кисело мляко, 1 глава лук, 1-2 скилидки чесън, 1 картоф, няколко стръка магданоз, 100 мл месен бульон, 20 мл червено вино, кимион, млян черен пипер, сол   Приготвяне: Сипете в тенджера бульона, виното, добавете лука, скилидките чесън и картофа, нарязани на едро, ситно нарязания магданоз, кимиона и
Сгответе със Сандра: Три фантастични турски десерта
Малеби с какао, кюнефе с кадаиф и шекерпаре Сандра Алексиева, лице на кулинарната рубрика „Хапка свежест”, отново изненадва! „Малко от вас знаят, че от следващата седмица започвам активно да изучавам турски език. Знам, че ви звучи много нестандартно, но да пропусна толкова голям пазар, който също цени кулинарното изкуство, ми се вижда непростимо.   Ето защо, заради турск