Великобритания, Германия и Италия – най-посещавани за Великден

2017-04-14 08:58:06, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Къде

Любопитни данни за пътешественици

Докъде ще летят българите по Великден, кои авиокомпании ще ползват, колко пари отделиха за самолетни билети и има ли промяна спрямо миналата година – обобщава анализ на агенция eSky.

Тази година агенцията отбелязва 29,7% ръст на пътуванията със самолет за празника. 12,4% от закупените самолетни билети за периода са до Лондон – традиционно най-популярната дестинация, но с известен спад спрямо миналата година. Сред другите предпочитани британски дестинации са Глазгоу, Бирмингам, Манчестър и Ливърпул.

Германия е втората по популярност страна, като най-много от пътуващите ще летят до Мюнхен (5%), Дортмунд (3,5%), Берлин (3,3), Франкфурт (2,9%) и Кьолн (1,7%).

Италия се нарежда на трето място с двете си най-популярни дестинации – Рим (9,1%) и Милано (5,6%). Тази година православният и католически Великден съвпадат, което ще даде възможност на пътуващите да станат част от неповторимата атмосфера на най-големия християнски празник в страната.

Голяма част от пътуващите ще летят и до Барселона (4,6%) и Мадрид (3.9%).
Данните на eSky сочат, че резервациите на билети са направени средно 39 дни преди полета. През 2016 г. този период е бил 57 дни.
Средната цена на билетите за периода е била 120 евро. Най-използвани авиокомпании ще бъдат Ryanair, Wizzair, Bulgaria Air, Lufthansa и easyJet.
Сподели
Етикети: Приключения / Къде /
Коментирай
Покажи коментарите