"Жени стил": Наесен с поли под коляното и панталони с чупки

2017-09-12 16:02:40, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил
Дизайнерката Евгения Живкова представя новата колекция за сезон есен/зима 2017/2018

Новата колекция на модна къща "Жени стил" включва 65 облекла в две линии – всекидневна и официална и ще бъде представена на ревю на 19 септември, но сега, в аванс ви разказваме за тенденциите в нея.

Основните силуети са прав и втален. През този сезон е особено актуално удължаването при полите и роклите. Дължината под коляното навлиза наравно с по-късите дължини около и над коляното.


Модел от колекцията „Функционален шик” на марката, есен/зима 2016/2017  


Полите и роклите са прави и разкроени, като при роклите освен класическите вталени кройки има и такива с прав силует с дължина над коляното.


Модел от колекцията „Функционален шик” на марката, есен/зима 2016/2017  

Актуални в колекцията са панталоните с чупки в горната част, също и правите панталони, без допълнителен обем.


Модел от колекцията „Функционален шик” на марката, есен/зима 2016/2017  

Мантата и саката са както с втален, така и с прав силует, изработени са с различни видове ревери – класически свален ревер, ревер шал-яка. При тях е използвана и асиметрия – от едната страна дизайнът е решен с ревер тип шал-яка, а от другата с висок ревер.

Ризите и блузите, които се комбинират към различните облекла, са изработени от коприна, дантела и трико.
Материите за есенно-зимния сезон са традиционно по-плътни: вълна, букле, кожа, както и коприна, трико, тъкани с бродерия и дантела, която е използвана и във всекидневните, и във вечерните облекла.
Актуални и тази година са разнообразните принтове върху коприна, вълна и трико. Един и същи принт в колекцията е използван върху различните материи, което позволява да се правят интересни съчетания на облеклата. При много от моделите са комбинирани кожа и плат.

Цветовете, на които залага дизайнерката, са: черно, сиво, бежово, бяло и турско синьо, присъстват също пепит и каре.
Облеклата с тези десени наподобяват колежански стил, при който полите са плисирани и се комбинират със сака, ризи и блузи. В колежанската тема има разнообразни апликации от дантела.
Както при официалните, така и при всекидневните облекла, са използвани вградени ширити и интересни апликации на дантела, за които са вложени много часове ръчна работа.

Манекени: Модна агенция „Визаж”
Прически: Тони Янев
Грим: Кирил Чалъков
Снимки: Алекс Манчев
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите