10 най-приятни места за живеене

2016-08-22 09:23:07, публикувано от Калина Антонова в / Приключения / Къде / Места

Австрия и Швейцария държат палмата на първенството. Къде другаде в света е най-спокойно, красиво и удобно


Приятни преживявания, спокойствие, удобства – какво друго да иска човек?! Вижте някои градове, които спорят за титлата най-приятно място за качествен живот:

1. Виена, Австрия

Няколко години подред австрийската столица е номер 1 във всички класации за най-добър град. Животът край Дунав е прелест сред дворци, музеи и сгради - паметници на архитектурата в духа на Австро-Унгарската империя. Виена вече 16 години е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Има силна социална политика, ред и дисциплина, предпоставки за спокойствие, но Виена умее и да се забавлява подобаващо.

2. Цюрих, Швейцария

Освен с многото си банки, комфортно обслужване, силна образователна система и стабилна политика, Цюрих се слави с кристално чист въздух – наброява около 1 милион жители, с много културни институти и квалитетни заведения.

3. Женева, Швейцария

В подножието на Алпите край езерото Леман има не само красива природа, но и много висок стандарт на живот. В Женева се намират седалищата на много международни организации.

4. Ванкувър, Канада

В града се плискат вълните на Атлантика, и, опасан с бели плажове от едната страна, от другата страна на Ванкувър се издигат снежните върхове на планината Блеккъмб. Звучи страхотно сутрин да покараш ски, а следобед – сърф! Градът преди 5 години бе домакин на Олимпийските игри, което подобри и без друго перфектната му инфраструктура. В него има и огромен парк - „Стенли“, на площ 400 хектара.

5. Дюселдорф, Германия

Този голям промишлен и пристанищен град по поречието на Рейн е сред перлите в западната част на Германия и един от еталоните на прословутата немска чистота. Дюселдорф е сред най-зелените градове на Европа.

6. Оукланд, Нова Зеландия

Някои твърдят, че именно там е земният рай, други, че можете да видите Тасманийския дявол, но е факт: Оукланд е перфектен за разходки и спорт сред природата, а освен това е и супермодерен град. С прекрасен климат, къпан от Тихия океан и Тасманско море.

7. Берн, Швейцария

Това, че е малък, едва 300-хиляден град, че се радва на средновековна архитектура и алпийска природа, го прави великолепен – спокоен и уреден. Градът, в който е живял Алберт Айнщайн, не е място за нощни приключения, но е действително сред хубавите европейски градове.

8. Сидни, Австралия

Свързват най-често Сидни с неговата футуристична сграда на операта, бъркат го със столицата на Австралия, а тя е Канбера, но истината е, че освен красива архитектура и перфектна инфраструктура този град е заобиколен от чудеса на природата. Всичко това го прави космополитен.

9. Франкфурт, Германия

Наистина чудесно място за учене, за работа, за почивка, за комфортен и стойностен живот сред галерии, музеи, паркове и градини. Като реката Франкфурт, преминаваща през града, е само детайл от общата симпатична картина.

10. Таормина, Италия

На последно в нашата класация, но заемащо голямо място в сърцата ни градче в Сицилия, заради живописните си улички, заради издигащия се в небето над Таормина вулкан Етна, заради приказните гледки, заради средиземноморския въздух и вината на Таормина. Може би и заради това, че вокалиста на „Симпли ред“ Мик Хъкнал го е избрал, за да се установи с любимата си жена.

Снимки: pixabay.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите