10 неща, които да направите, преди да навършите 30

2016-11-17 15:17:58, публикувано от Камелия Петкова в / Емоции / ОТличен опит

Никол Василева споделя най-важните неща, които е полезно да направим, преди да навършим заветните 30

1. Осъзнайте, че в живота няма втора серия

Колкото по-скоро разберете това, толкова по-бързо ще осъзнаете кои са важните неща за вас и ще спрете да ги пренебрегвате. В живота няма демо версия, всичко се случва точно сега. Спрете да отлагате целите и мечтите се. Направете нещо за себе си още днес, още сега!

2. Изправете се срещу страховете си 
Всеки човек има своите страхове, но не трябва да им позволявате да превземат съзнанието ви и всяко ваше действие да е свързано с избягването им. Направете точно обратното. Изправете се срещу тях. Не навлизайте в четвъртото десетилетие от живота си, тревожейки се за тривиални неща. Научете се да живеете извън зоната си на комфорт, тогава ще започнете да живеете наистина пълноценно.

3. Пътувайте
Посетете някоя любима туристическа дестинация. Изпълнете живота си със спомени, а не само с мечти.

4. Научете се да се обичате
Най-важната връзка на човек с него самия. Спрете да пренебрегвате себе си за сметка на другите. Запитайте се какво искате вие.

5. Преследвайте целите си
Спрете да отлагате целите си. Времето лети като миг и няма бутонче “Pause”.

6. Обичайте
Любовта е най-красивото усещане, което може да изпита човек. Не се страхувайте да обичате. Показвайте постоянно любовта си към важните за вас хора. Приемете, че всеки един ден с тях е подарък.

7. Направете си подарък
Поглезете се с нещо, което обичате или си купете нещо, което винаги сте искали.

8. Научете се да бъдете щастливи и сами
Разберете, че вашето щастие зависи единствено от вас самите. Спрете да чакате някой, които да ви направи щастливи.

9. Бъдете оптимисти
Опитайте се да мислите по-често положително и да виждате хубавата страна на нещата. Знаем, че в някои ситуации е трудно да видите добрата страна, но черногледството само ви натоварва излишно с негативни емоции. За всяко нещо си има причина.

​10. Научете се да приемате провалите
Провалът не е слабост, а безценен опит. И както казва Брус Ли: „Не е престъпление да се провалиш, а да имаш ниски цели. Във великите опити е славен дори неуспехът.” Важно е да се завърнете още по-целеустремени от преди и да се борите за това, което искате да постигнете.

По материали на quora.com

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите