10 неща, които да започнете да правите за себе си

2017-04-18 12:31:19, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Полезни идеи / Дух

Съвети, които променят живота


Какво е редно да направим за себе си, за другите, за света около нас? Понякога с една малка крачка може да извървим дълъг път, който може да ни донесе много щастие. Защо да не започнем да го правим още днес и сега?!

1. Започнете да прекарвате времето си с правилните хора.
Това са хора, които ви забавляват, които ви обичат, окуражават да се развивате по вълнуващ начин. Именно тези хора ще ви накарат да се почувствате по-живи, а не само да ви поздравяват за това, което сте в момента, а и да ви подкрепят да бъдете такива, каквито искате.

2. Изправяйте се очи в очи с проблемите си.
Проблемите няма да изчезнат, докато не вземете мерки. Направете каквото можете, когато можете и приемете това, което сте направили. Всичко се състои в малките стъпки в правилната посока, сантиметър по сантиметър. Тези на пръв поглед миниатюрни крачици са толкова важни за цялостния път, който трябва да извървите.

3. Започнете да бъдете честни със себе си.
Бъдете честни за това, което е правилно, както и за това което трябва да се промени. Бъдете честни за това, което искате да постигнете и което искате да бъдете. Бъдете честни с всеки аспект от живота си, винаги. Защото вие можете да разчитате само на себе си. Вникнете дълбоко в душата си, за да откриете това което сте в действителност. След като го направите, вие ще имате по-добро разбиране за това къде се намирате в момента и как сте стигнали до тук и вие ще бъдете по-добре подготвени, за да установите къде искате да отидете и как да стигнете до там.

4. Направете собственото си щастие първи приоритет.
Вашите нужди имат значение. Ако не се цените, ако не се грижите за себе си и не се придържате към себе си, вие сами се саботирате. Помнете, че вие можете да се грижите за себе си докато се грижите за хората около вас. Когато обаче задоволите собствените нужди, чак тогава ще бъдете по-способни да помогнете на онези, които най-много се нуждаят от вас.

5. Започнете да се учите от грешките си. 
Добре е да има грешки, те са трамплин за напредък. Ако не се проваляте от време на време значи не се стараете достатъчни и не се учите. Поемете риск, паднете, а след това станете и опитайте отново. Отдайте значимото на това, че работите върху себе си – опитвате се, учите се, израствате и се подобрявате. Значими постижения почти винаги се постигат след дълъг път на неуспехи. Една от „грешките”, от които се страхувате, може да ви доведе до най-голямото ви постижение.

6. Започнете да се радвате на нещата, които вече имате. 
Проблемът с много от нас е, че мислим, че ще бъдем щастливи, когато достигнем определен стандарт на живот – виждайки другите около нас – шефът с ъгловия офис, приятел на един приятел, който има страхотна къща на плажа и т.н.
За съжаление, отнема известно време преди да стигнете до там, и когато отидете там най-вероятно ще желаете нова дестинация. Така целият ви живот ще мине в мисли за неща, които искате без да имате време да се спрете и да се насладите на нещата, които имате сега. Така, че отделете малко време всяка сутрин, когато се събудите да оцените къде се намирате и какво притежавате тук и сега.

7. Започнете да създавате своето собствено щастие. 
Ако чакате някой друг да ви направи щастливи, вие пропускате момента. Усмихнете се, защото можете. Изберете щастието. Бъдете промяната, която искате да видите в света. Бъдете щастливи с това, което сте сега, и нека позитивното мислене вдъхнови пътуването ви в утрешния ден. Щастието често се среща стига да пожелаете да го потърсите. Ако търсите щастието в рамките на възможностите, които имате, почти сигурно е, че ще го откриете. Но ако непрекъснато търсите нещо друго за съжаление ще откриете и него.

8. Започвайте нови връзка, заради правилната причина.
Започвайте нови връзки с хора, на които можете да разчитате, които са честни, които оказват влияние върху това кои сте вие и какви искате да бъдете. Избирайте приятели, които ще се гордеете, че познавате, хора, на които се възхищавате, които ви засвидетелстват любов и уважение – хора, които ще отвърнат на вашата добрина и отдаденост. Обръщайте внимание на това, което хората правят, защото постъпките на един човек са много по-важни от думите му и начина, по който другите ги представят.

9. Давайте шанс на новите хора, с които се запознавате. 
Звучи грубо, но наистина няма да можете да запазите всеки приятел, който някога сте създали. Хората и приоритетите се променят. Докато някои връзки избледняват други ще изгряват. Приветствайте възможността да създавате нови връзки като по естествен път се освобождавате от други стари такива, които вече не ви носят същата емоция.

Прегърнете новите връзки, имайки ясното съзнание, че ще бъдете в непозната територия. Бъдете готови да се учите, бъдете готови за нови предизвикателства и бъдете готови, че можете да срещнете някой, който може да промени живота ви завинаги.

10. Започнете да се конкурирате с по-ранна версия на самия себе си. 
Черпете вдъхновение от други хора, уважавайте другите, учете се от другите, но знайте, че да се конкурирате с тях е чиста загуба на време. Има смисъл да се съревновавате само с един единствен човек – със себе си. Трябва винаги да се опитвате да ставате все по-добри и по-добри. Опитвайте се да счупите своите собствени рекорди.

Източниk: Мениджър нюз, marcandandgel.com
Снимка: Лора Спирова

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите