10 различни и красиви салати

2016-03-15 11:24:17, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Салати

Полезни комбинации, за да разнообразите трапезата - на вкус и на цвят

 
Шопска салата, салата „Цезар”, зеле и моркови, печени чушки, туршия... като че ли с тях се изчерпват идеите ни за зеленчуци на масата през зимата, но има милиони добри комбинации, от които да се възползваме.

Ако ги приготвяте, ще успявате да постигате балансирано, вкусно, здравословно и красиво меню. Ето нашите предложения за разнообразни салати:
 
1. 200 г задушен зелен фасул, 2 варени картофа, 1/2 глава червен лук, лимонов сок, сол и зехтин на вкус;


 
2. 200 г варен боб, 1 малка глава настъргана  целина, 3-4 репички, ½ авокадо, 1 круша, 1 с. л. оцет и зехтин, сол на вкус;
 
3. 200 г задушен или пресен карфиол, 1 малка глава сварено червено цвекло, 2-3 стръка зелен лук, шепа орехови ядки, сол, лимонов сок, зехтин;
 
4. 1 с. л. сварена елда или булгур, 100 г бейби спанак, 1-2 домата, ½ кофичка кисело мляко и 50 г натрошено сирене;
 
5. 1 зелена салата, 100 г скариди, 1 с. л. сусам, 1 с. л. маслинова паста, лимонов сок;
 
6. 1 печена тиквичка, 10-ина пресни чери доматчета, 1 с. л. ленено семе, ½ връзка магданоз, 2 стръка пресен лук, лимонов сок, зехтин, сол;
 
7. 1 малко броколи, накъсано на розички и задушено на пара, 100 г пушена сьомга, 300 г паста, лешникови или орехови ядки, сол, лимонов сок, зехтин;


8. 1 зелена салата, 2 рохко сварени яйце, гъби и резенчета бекон, леко запържени, няколко маслини, сол, зехтин;
 
9. 100 г спаначени листа, зрънца от ½ нар, 100 г пилешки филенца, 2 с. л. малко майонеза, сол, лимонов сок;
 
10. 2-3 печени червени чушки, 1 малък печен патладжан, 50 г настърган пармезан, няколко стръка магданоз, 2 скилидки счукан чесън, сол, лимон, зехтин.


НИЯ
Снимки: pixabay.com
Сподели
Етикети: Кухня / Салати /
Коментирай
Покажи коментарите