12 идеи от новите тенденции в косите

2017-11-13 13:03:49, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Коса

Кадри от зашеметяващ коафьорски спектакъл

Вдъхновени от стила на улицата, на мода са късите прически, решени в русо, медно и кестеняво - това показа спектакъла, с който SELENA ES представи актуалните тенденции във фризьорството за 2018 г.


Под заглавието STREET SPIRIT & Alter Ego, шоуто пренесе вдъхновяващ стил на изискани и модерни визии от Барселона, където наскоро прочутият испански бранд Montibello отбеляза своята 50-годишнина.

Той е специализиран в професионалната грижа за косата и красотата и е една от топ марките в портфолиото на SELENA ES. Последните тенденции в прическите, които бяха представени по време на коафьорския спектакъл STREET SPIRIT & Alter Ego, са вдъхновени от актуалните предложения на Montibello за 2018 г.
Специален гост на събитието бе Карола Адам, собственик на Montibello, на сцената се изяви и нейният артистичен екип: Джорди Тенас /Jordi Tenas/ и Хорхе Суарес /Jorge Suarez/..


В коафьорския спектакъл участва също артистичният екип на SELENA ES – Милен Илиев, Любомир Петров, Калин Велинов и Николай Колев, както и най-новите лица в екипа – Галин Биволарски и Иван Иванов.

Взеха участие също гост-фризьори от България – Марек Яновски, Теодора Иванова, Калинка Кирилова, Петър Сивов, Румен Николов и Гергана Веселинова. В духа на шоуто бяха и музикалните изпълнения на Pavell & Venci Venc' и на Марина Кискинова, която освен като певица, се изяви и като водеща на събитието.Видяхме дръзка колекция прически, подготвени съвместно от българските и испанските коафьори. Колекцията съчетава визии, вдъхновени от улицата, които всеки може да носи:- Актуалните цветове са русо, медно и кафяво, като те са интензивни, плътни и без преливане.
- Водещи са късите коси.


- Характерна е асиметрията в дължините и конкретно при каретата.
- Бретоните също са актуални – те са плътни, в равна или неправилна форма.
Гост-коафьорите разясниха, че медните нюанси стоят еднакво добре на различни типове жени, сексапилният рус цвят на косата винаги подмладява, а кафявите тонове придват женственост.


В техните предложения присъстваха и екстравагантните тъмно лилаво и огнено оранжево – т.нар. цвят „тиква“, който е артистичен, с изключителен блясък, но може да бъде и елегантен. Коафьорите акцентираха върху това, че именно цветовете, комбинирани по един добър начин, са ключови за интересната и модерна визия. А късата коса, която е водеща тенденция, може да бъде много чувствена, женствена и сексапилна.

В предложенията на SELENA ES имаше оцветяване с пиксели в зелено и жълто в бритона, по дължината в края на косата и от двете страни. Обем в косата имаше само при авангардните визии, а дължините бяха основно къси. Гост-фризьорите от България също се съобразиха с водещите тенденции и показаха прически предимно в къси дължини и в тоналностите на русото, медното и кафявото.

Снимки: © Хайлайф
Сподели
Етикети: Красота / Коса /
Коментирай
Покажи коментарите