13 000 български знамена ще се веят в Южния парк

2016-09-12 14:22:29, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Как / Къде

В дните на фолклора


Дните на българския фолклор в София ще съберат патриоти от 22 до 25 септември на голямата поляна в Южния парк по случай празника на българската Независимост.
За събитието са подготвени 13 000 знамена, изработени от голямото Роженско знаме с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м. Те ще бъдат раздадени на посетителите, за да отнесат със себе си частица от най-българския символ. 

Ще бъде представен фолклор от Тракийска, Странджанска, Родопска, Пиринска, Шопска, Северняшка и Добруджанска области, ще слушаме над 200 гайдари, тъпани, ще танцуват кукери. Концертната програма всяка вечер ще представя едни от най-добрите ансамбли в България, като на сцената ще се изявят и изтъкнати индивидуални фолклорни изпълнители. Фестивалната програма в четирите дни на събитието ще представи също и едни от най-добрите участници от Национален фолклорен конкурс „Рожен“ 2016. Програмата ще включва още: музейни експозиции, атрактивни демонстрации на занаяти, кулинарни зони с характерни ястия от отделните краища на страната и специално обособена детска творителница с интерактивни занимания за различни исторически периоди на България.

 „Какво по-хубаво от това в Деня на българската Независимост да усетим несломимия български дух, който се предава от поколение на поколение, столетие след столетие в нашата вековна история! Това е поредното събитие на Фондация „Наследство в бъдещето“, което искаме да се превърне в символ на обединение и родолюбие!“, казва Симеон Караколев, председател на Фондация „Наследство в бъдещето“.

Снимка: © Асен Великов

Сподели
Етикети: Приключения / Как / Къде /
Коментирай
Покажи коментарите