2 нови хитови сериала започват по БНТ1

2017-01-18 12:04:52, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Кино и TV

„Посолството” и „Флеминг – човекът, който щеше да се превърне в Бонд“ през февруари

След последния епизод на „Кадифе”, БНТ1 започва излъчването на поредицата „Посолството”, зад която стои името на същия продуцент. Режисурата отново е дело на Карлос Седес, а сценарният екип е познатият вече от „Кадифе”. Новият сериал е сред най-гледаните нови испански телевизионни продукции с над 4 милиона зрители. „Посолството” ще се излъчва от 1 февруари от 21:00 часа всяка сряда и четвъртък.

11-те епизода на сериала разказват драматичната история на новия посланик на Испания в Тайланд - Луис Салинас. Амбицията на дипломата е да въведе ред и да спре корупцията. Появяват се обаче съмнения за насилствена смърт на предишния посланик, а служителите в посолството по всякакъв начин се опитват да саботират Салинас, за да не се добере до доказателства.

Това назначение може да доведе до края на кариерата на посланика, дори на живота му. Всеки един от обкръжението му преследва свои собствени цели – политически, икономически и любовни.

Това е първият испански сериал, който засяга темата за политиката и корупцията. Сценаристът Рамон Кампос от Бамбу споделя, че от него са искали да навлезе по-задълбочено в темата, но да не назовава партиите с истинските им имена. Интересно е, че при снимането на сериала никой от актьорите не е пътувал до Тайланд.

 

От 23 януари българските зрители могат да проследят и другия хитов сериал – „Флеминг – човекът, който щеше да се превърне в Бонд“. Биографичната поредица на Би Би Си Америка ще се излъчва във втория слот за серийно кино по БНТ1 - понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

Четирите епизода на филма разказват за създателя на прочутия агент 007 Джеймс Бонд. Сценаристите на сериала Джон Бронлоу и Дон Макферсън умело се справят със задачата да направят връзката между реално съществуващия Флеминг и агент 007. Флеминг е Бонд, само по-малко известен и не толкова успешен. Режисьорът Мат Уайткрос никога не оставя своя герой да бъде потиснат от представата за Джеймс Бонд – визията е красива, действието е задъхано и понякога напомня филмите за Бонд.

Доминик Купър е в ролята на Флеминг. По-големят му брат Питър (Рупърт Еванс) е вече успешен писател и син, който е сбъднал всички надежди на властната си майка. Йън Флеминг е повече от труден син – начинът му на живот „а ла Бонд“ се смята за безпътица от британското му аристократично семейство в страна, която се намира на прага на Втората световна война. Йън получава възможност да блесне в Британското военноморско разузнаване. Оказва се, че да говориш няколко езика, да държиш аристократично чашата с шампанско и да изглеждаш добре са предимство в света на шпионите. Сериалът показва луксозния живот на английската висша класа в Лондон и същевременно опасностите и машинациите, които стават зад вражеските линии.

Плейбой, намерил призванието си в шпионажа, Йън Флеминг пише първия си роман за Джеймс Бонд „Казино Роял“ докато е на меден месец в хотел „Златно око“ в Ямайка. По неговите думи и както започва всеки епизод от британския сериал: „Във всичко, което пиша, има истина“.

Бюджетът на „Флеминг – човекът, който щеше да се превърне в Бонд“ възлиза на 4 милиона лири стерлинги (5 милиона евро) и е заснет в Лондон, Будапеща и Ямайка. Досега сериалът вече е показан в САЩ, Великобритания, Франция, Канада и Русия, като само за първия епизод във Франция привлича повече от половин милион зрители.

Източник и снимки: БНТ1

 

 

 

 

Сподели
Етикети: Музи / Кино и TV /
Коментирай
Покажи коментарите