20 ценни идеи за грима и маникюра на бала

2017-05-12 16:52:32, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Лице / Маникюр
 Най-важни за визията на всяка абитуриентка, след избора на тоалет и прическа, са  красивият грим и маникюр, твърдят от "Магама"

Вили Боршукова и професионалистите от салона предлагат някои полезни съвети за правилен избор на макиаж и стилен маникюр за балната вечер.


Гримът на абитуриентите на първо място трябва да бъде съобразен с тяхната индивидуалност. Добре е няколко седмици преди деня на бала да се направи пробен грим, съветва професионалният гримьор Ирена Соколова.

Основата при грима, както и фон дьо тенът трябва да са близо до естествения цвят на кожата на лицето – нито по-тъмни, нито по-светли. След тях се правят светлосенки на кожата с хайлайтъри, с които могат да се акцентират и увеличат визуално определени зони, а други да бъдат намалени.

Позната техника за скулптиране на лицето е контуринг, при която с помощта на професионални продукти може визуално да коригираме обемите на бузите, да оформим остра брадичка и да направим мечтаната V-shape – перфектна форма на лицето. 


След основата за грима, се преминава към същинската част, като се започне от веждите, които оформят рамката на лицето. Цветът им не трябва да е по-тъмен от косата, а актуални този сезон остават красивите плътни вежди, като разбира се не трябва да се прекалява с плътността им.

Ако дамите искат да имат вежди, оформени с перманентен грим или микроблейдинг, това трябва да се направи поне месец преди бала, за да може кожата да се успокои и да се постигне желаната форма.

Тенденцията за пролет/лято 2017 в грима върху очите е зеленият цвят във всички нюанси, който придава дълбочина на окото и в комбинация със златисто създава страхотен блясък. Матовите цветове вече не са модерни, като за сметка на тях в модния грим навлизат отново брокатите.


Друг елемент от съвършения грим си остава очната линия, която подчертава очите. За да засилим изразителността на погледа, може да използваме и черен молив, нанесен от вътрешната страна на горния клепач, който допълнително подчертава очната линия.

Момичетата, на които не им отива очна линия, могат да използват по-тъмни сенки в края на окото или  класическия опушен грим. Гримът трябва да съответства и на тоалета, така че ако роклята е в телесен тон, може спокойно да се акцентира с цвят в грима за очи.


Удълженията на мигли са една от новите технологии. Те се правят поне седмица преди бала, за да се запази гъстотата и красивият вид на сгъстените мигли. Дамите, които не желаят да се възползват от тази процедура, може да заложат на еднократните сетове за мигли.

Правилата в грима са такива, че ако очите са в наситен цвят, устните трябва да са леко загатнати, по-бледи. И обратното – ако устните са в силен тон, то очите трябва да са по-изчистени. Тази година са на мода ярките тонове, като коралово и червено, както и допълнителният гланц и блясък върху тях.


При гримирането на устните се прави контур, който ги очертава и ако се налага коригира формата им, след това се нанасят червилото и финален гланц.

За дамите, които пушат, се препоръчва използването на по-матови цветове, които са по-плътни и издръжливи, за да може цветът да се запази по-дълго време през вечерта.

Добре е при подчертаването на скулите те да са само с 1–2 тона по-тъмни от основата, за да не става рязка разлика с основния цвят на кожата. Те се изнасят леко към зоната на веждите, като за нежност и загадъчност на излъчването може да се използват прасковени тонове или леко златисти бронзанти.

По-предизвикателните дами може да допълнят грима си с рисунки по лицето или камъчета, съобразени с тоалета така, че да не натежават върху цялостната визия. Добре е в балната нощ да вземете със себе си и някои помощни средства, като коректор, пудра и червило.


Другият важен елемент от визията за бала е маникюрът. Специалистите съветват абитуриентите да запазят датата при маникюриста си около седмица преди самото събитие, за да няма напрежение в последния момент.


Тази година актуални са късите нокти във форма мек квадрат, която е много удобна за носене и не се чупи толкова както класическия френски. За феновете на бадемовидните форми на мода е класическият руски бадем, който е заоблен от всички страни, но в същото време е и леко издължен.

Актуални цветове са свежите тонове като коралово, средиземноморско и небесно синьо, тюркоаз, розово, по-светъл корал, бонбонено лилаво, както и неон и брокатените цветове. Хром ефектът е на мода и тази година, като в съчетание с неона маникюрите са още по-изразителни и забележими.


В декорацията през новия сезон ще се радваме на релефни форми в бароков стил, както и 3D и 4D декорации с LED гелове по най-нова технология, които се изработват изключително лесно. В маникюра можете да заложите на различни видове дантели, в комбинация с френски маникюр за по-екстравагантна визия, съветва професионалният маникюрист Цветелина Радева.

За баловете не е подходящ маникюр в графичен стил, с различни видове ленти или триъгълни форми, защото е за по-ежедневна визия.

Новото при камъчетата тази година са Crystal Pixie на „Сваровски“. Те са много фини малки прозрачни кристали, които се поръсват върху гел, а ефектът е релефен кристален нокът и захаросан вид на маникюра.


При декорациите се запазва тенденцията да се правят два различни нокътя на една ръка, които да бъдат с повече блясък и изцяло декорирани, а другите нокти да останат изчистени. Задава се и още една модна тенденция – ефект на мокро в мокро, който прави маникюра уникален с разнообразни преливки на различни цветове.

Удълженията на ноктите не са за всеки, защото много от момичетата не са свикнали с толкова дълги нокти в ежедневието си. Затова за тях средната дължина е достатъчна и избягва риска маникюрът да се счупи в деня на бала.

Неразделна част от красотата на маникюра е нежната и хидртирана кожа на ръцете. Честите посещения на солариум дехидратират кожата и въпреки че е с тен, тя няма блясък.

За по-голяма ефективност крем се нанася не само на дланите, а и на цялата ръка поне до лакътя.

В повечето случаи маникюрът, извършен от професионалист, остава здрав и в прекрасна форма над две седмици, но ако някой от ноктите се счупи, не забравяйте да носите пиличка в чантата си, за да загладите ръбчетата. Ако имате екстремни дължини на ноктите, за всеки случай си вземете и лепило.

Гримът и маникюрът са важна част от празничната визия и винаги трябва да бъдат съобразени с индивидуалността. За да подчертаете красотата им и да направите впечатлението, което искате – не забравяйте за усмивките и доброто си настроение, защото най-важно в този ден е да се чувствате красиви и да се забавлявате!
 
Снимки: © Heath Bryant-Huppert, © MAGAMA
Сподели
Етикети: Красота / Лице / Маникюр /
Коментирай
Покажи коментарите