3 дни приключения - къде да ги изживеете

2016-10-06 16:56:52, публикувано от Камелия Петкова в / Приключения / Къде / Как

Знания и забава на ADVENTUREKids в Музейко


За първи път: забавления, радост и екстремни емоции - три дни и почти без пари -това предстои на фестивала, който събира малки и големи на 7, 8 и 9 октомври.
Децата ще научат как спортът може да бъде по-вълнуващ благодарение на науката и ще узнаят всичко за екстремните спортове. За да се вдъхновят за нови знания и умения, за красив, сигурен и приятен живот сред природата.

Дискусии, кино и различни ателиета в уникалното пространство на Музейко ще представят пътешествия и изследователските занимания. Спортни клубове, които професионално тренират деца и младежи в спортове като катерене, сърф, кану-каяк, спелеология ще представят дейността си в Детския научен център.

Организатори на детския приключенски фестивал AdventureKids са Музейко и Международният фестивал на планинарския филм “Банско Филм Фест”, а събитието се случва в рамките на Програма за съфинансиране на спортни и младежки дейности.

Специалната програма ще включва филми, демонстрации и ателиета с истински български изследователи и специалисти в тези области. Програмата на фестивала ще даде възможност на всяко дете да се запознае отблизо с различни екстремни спортове: каяк, сърф, сноуборд, катерене, гмуркане и пещерно дело, откривайки любопитни факти от историята и развитието им във времето.

Кратки демонстрации ще представят ролята на науката в пътешествията и екстремните спортове - метеорология и сателитите в ориентацията и навигацията, нанотехнологии в новите облекла за време сред природата, химията и инженерните науки в развитието на екипировката. Освен активности за деца, техните родители ще могат да вземат участие в дискусиите по темите на тридневния фестивал, както и да станат част от работилница по Първа помощ за деца.

Екстремните спортове и пътешествията имат позитивно действие и върху деца с отклонения в поведението, както и върху различни рискови социални групи. Събитието ще представи не само позитивната страна на тези занимания в живота на тийнейджърите, но и ще запознае посетителите с връзката между спортовете и науката, вдъхнала им нов живот, обясняват специалистите.

В дните на феста билетите са от 4 лв.


 
Сподели
Етикети: Приключения / Къде / Как /
Коментирай
Покажи коментарите