3 спорта, които избистрят ума

2015-11-09 15:52:59, публикувано от Здравка Трайкова в / Здраве / Спорт

Плуването, тенисът на корт и баскетболът помагат не само за добрата ви физическа, но и психическа форма

Много е важно спортът, който сте си избрали, да тренира и тялото, и мозъка. Ненапразно в ученическите и студентски обучителни програми са предвидени часове по физическо възпитание. Защото така учащите се не само релаксират от психическото натоварване, но и избистрят ума си.

Освен това, научно е доказано, че спортуващите са склонни да проявяват по-голяма умствена активност в сравнение с тези, които не се занимават с никакви физически упражнения.

Ето кои спортове, според специалистите, действат най-благотворно на ума, и които можете да практикувате по всяко време на годината:1. Плуване

То подпомага процеса на изграждане на физическа, а оттук и психическа издръжливост на организма, както и за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система. Плуването действа тонизиращо, зарежда с енергия и помага за поддържането на нормални килограми.


2. Тенис на корт 
Този спорт зарежда с енергия и увеличава физическата и психическата активност. Освен това, практикуването му помага за увеличаване на плътността на костите и засилва имунната система на организма.


3. Баскетбол 
Освен, че с него може да изгорите до 750 калории за час, той подобрява както концентрацията, така и лидерските способности. Тази игра може и да ви научи как най-ефективно да работите в екип.

Здравка Трайкова по материали на referencepoint.xyz
Снимки: pinterest.com
Сподели
Етикети: Здраве / Спорт /
Коментирай
Покажи коментарите