400 БГ училища отбелязват Европейския ден на спорта

2017-08-15 12:44:08, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Приключения / Как / Спорт
На 29 септември сдружение „BG Бъди активен“ кани всички учебни заведения да се включат в празника
 
На 29 септември 2017 г. за трети път сдружение „BG Бъди активен“ ще организира националния празник, посветен на спорта в училище – Европейски ден на спорта в училище. Очаква се да се включат близо 400 училища.

Миналата година заедно спортуваха 300 училища от над 180 населени места в страната - над 55 000 деца и младежи, като близо 6000 родители и учители също се раздвижиха с тях.
Най-активният ден в училище е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие. През 2016 България бе на призовото второ място в Европа от всички участващи 19 държави с най-много раздвижени ученици.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:
  • Да популяризират физическото възпитание и спорта в училищата.
  • Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и да ги мотивират да са по-активни през целия ден.
  • Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.
  • Да засилят  социални умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.
  • Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.


КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?
В България инициативата се координира от сдружение „BG Бъди aктивен“. За да станете част от нея вие трябва:
  • Да свалите и разгледате ръководството за организиране на Европейски ден на спорта в училище от страницата с ресурсите на сдружението
  • Да  изпратите писмо за повече информация на адрес: activeschools@bgbeactive.org или да се свържете с BG Бъди активен на телефон: 0898 296705
  • Да регистрирате вашето училище в инициативата в страницата за регистрация – ТУК
  • Да разпространите информацията сред своите ученици и техните родители и да ги поканите да участват активно.
Европейският ден на спорта в училище дава на децата чудесната възможност да се включат в различни физически активности, изпълнени с позитивни емоции.  Съществуват редица начини, чрез които ЕСДУ може да подсили вашата училищна дейност, както и да подпомогне училищните приоритети.
Регистрирайте своето събитие ТУК и станете част от най-активния ден в училище.
Свържете се с BG Бъди активен за повече информация за Европейски ден на спорта в училище на activeschools@bgbeactive.org 
                  
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите