5 книги, които ще ни направят по-силни и по-успешни

2017-01-14 13:33:46, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Музи / Дух / Книги

Помагат да развием потенциала си

Да повярваме в себе си и да изградим прекрасни отношения с близки, приятели и бизнес клиенти - това се иска от успешните личности и следните заглавия го доказват.

Всички изброени книги от нашия Топ 5 можете да намерите на нашия книжен пазар.

1. "Седемте навика на високо ефективните хора" от Сивън Кови

В книгата си Стивън Кови разкрива мъдростта на „трите константи“ в живота на човека – промяната, изборът и принципите, като същевременно с това ни учи да развием по-добри навици и да бъдем по-добри хора.

Цитат: Посей мисъл – пожъни действие, посей действие – пожъни навикпосей навик – пожъни характер, посей характер – пожъни съдба.

2. "Как да печелим приятели и да влияем на другите" от Дейл Карнеги

Съвети, свързани с личните взаимоотношения и бизнеса са засегнати в книгата на Карнеги. Те са помогнали на много хора по света да хармонизират връзките си и да се изкачат до върха на успеха. Според Карнеги личните и бизнес отношенията са не само като съвместими, но и като абсолютно неразделни.

Цитат: "Не говоря лошо за никого и казвам всичко хубаво, което зная за всекиго."

3. "Подсъзнанието може всичко" от Джон Кехоу

В книгата Джон Кехоу обръща внимание на мислите, които могат да влияят пряко върху целия ни живот. Световноизвестният лектор създава програмата преди повече от 30 години, като се фокусира върху механизмите на човешкото съзнание.

Цитат: "Мнозина от нас са по-склонни да виждат неуспехите и недостатъците си, отколкото да осъзнаят и оценят постиженията и достойнствата си.

4. "Тайната" от Ронда Бърн

Ако мислите, че всичко, което ви се е случило, е просто, защото така е трябвало, и че нямате контрол върху собствената си съдба – помислете пак. Тази книга ще промени възприятията ви за света. Стига да искаме, можем да поемем контрола над живота си и да бъдем щастливи.

Цитат: "Няма такова нещо като безнадеждна ситуация. Всяко едно обстоятелство в живота ви може да се промени!"

5. "Неограничена власт или изкуството да владеем себе си" от Антъни Робинс

Антъни Робинс е в ролята на непретенциозен водач, който ще ви разкаже за силата на ума и за това как всеки може да има власт над себе си и живота, за да се преодолее предизвикателствата и да постигне успех.

Цитат: „Истинското решение се измерва с факта, че сте предприели действие. Ако няма действие, значи не сте решили наистина.“

Виктория Маджева

 

Сподели
Етикети: Здраве / Музи / Дух / Книги /
Коментирай
Покажи коментарите