5 мита за акнето

2017-04-11 15:57:45, публикувано от Камелия Петкова в / Красота / Здраве / Грижа за кожата / Полезни идеи

Как да се борят с него тийнейджъри и хора в зряла възраст


Приблизително 80-90% от хората в тийнейджърска възраст в световен мащаб са засегнати от някаква вид пъпки, като невинаги става дума за ясно изразено акне. Само 20-30% от тях обаче търсят помощ от лекар. Увеличава се броят и на хората в зряла възраст, които страдат от акне, най-често това са жени. 

Заедно с акнето, широко разпространени са и няколко мита за него:

Мит #1: Акнето е заразно. Това абсолютно не е вярно. Акнето не се причинява от вирус, но една от причините за появата му са бактерии. Нормално по човешката кожа живеят „в мир“ бактерии, които започват да се размножават при благоприятна среда. Акнеичната кожа създава такава среда, защото тя е много мазна, характеризира се с повишено отделяне на себум от жлезите. 

Мит #2: Мазната кожа е следствие от лоша хигиена. Не. Повишеното отделяне на себум е по-скоро следствие на хормонален дисбаланс. При тийнейджърите увеличените андрогени карат себумните жлези да произвеждат по-големи количества мазнина от необходимите на кожата. 
Това, в съчетание с повишената чувствителност на себумните жлези в тази възраст, допринася за появата на черните точки. Но не означава, че трябва да забравим за хигиената на кожата. Напротив. Много е важно да се ползват подходящи за акнеична кожа продукти.
Терапията HydrafacialMD се препоръчва от редица световни дерматолози в борбата с акнето заради стопирането появата на нови пъпки и успокояващо си действие. Един от серумите - Beta HD, има уникалното свойство да регулира отделянето на себума от кожата. Той съдържа салицилова киселина, която е екфолиращ агент и екстракт от мед.
Той е баланс от минерали и аминокиселини, които правят кожата мека и еластична. Екстрактът от мед успокоява кожата. По този начин след около 6 процедури появата на нови пъпки спира. Серумът се използва както в професионалната терапия в клиниката или салона, така и в козметиката за домашна грижа.

Мит #3: Гените нямат нищо общо! Всъщност, вероятността да имате акне, ако родителите ви имат, е много голяма. Гените се считат за фактор, който оказва сериозно влияние върху появата на акнето.


Мит #4: Акнето се причинява от неправилен хранителен режим. Това твърдение е мит само донякъде. Няма доказателства, че хранителният режим има пряко влияние върху появата на акнето, но със сигурност има косвено такова. Приемането на прекалено много въглехидрати – брашна и захар, както и мляко и млечни продукти (с изключение на сиренето) влошават симптомите на акнето.

Мит #5: Козметиката е виновна. При акнеичната кожа много трябва да се внимава с използваната козметика. Не трябва да се използва комедонна козметика, мазни и тежки кремове, които биха запушили порите. Препоръчват се хидратиращи серуми, които имат способността на регулират отделянето на себума.
Такъв е Pur Moit Oil Free от терапията HydrafacialMD. Той съдържа екстракт от люляк, който възвръща баланса на кожата, екстракт от алое вера, който успокоява чувствителната и раздразнена кожа, както и салицилова киселина, която действа като ексфолиант и премахва мъртвата кожа, отпушва порите.

HydrafacialMD помага на младите хора в борбата с акнето, като през април и май организира редица събития в Отворени дни на терапията, когато ще се предлага на преференциални цени в дерматологични клиники и салони, партньори на кампанията в цялата страна.

Пълна информация за кампанията ще намерите тук.

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите