5 практични съвета, за да сте винаги стилни

2017-06-11 21:27:03, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил

И да избегнем конфузни ситуации

Често казват: „Въпрос на стил“. Но какво е стилът?
Отговор дават жени, известни със своята класическа елегантност, които изглеждат добре каквото и да облекат: Одри Хепбърн, Джаки Онасис, Грейс Кели… Те обаче никога няма да изберат каквото и да е - общото в тяхната външност е простотата и разбирането, че една жена винаги трябва да е във форма – не само с красиво тяло, но и изящна осанка от глава до пети.

Нужни са обаче и някои чисто "технически" трикове, практични и доказали се във времето:

Звездите от кориците като вдъхновение


Прочутите личности на кориците на модните списанията винаги могат да ви дадат интересна идея – те представят тенденциите в облеклото и аксесоарите, свежи комбинации, актуални грим и прически. Имайте предвид обаче, че и много други момчета разглеждат същите корици, така че не копирайте буквално, а използвайте само за вдъхновение.

Непреходна мода


Търсете такива дрехи, на които модата им не отминава – изглеждащи от друга епоха, класическите рокли с изчистени линии винаги са добра идея. Винаги е умно да се избягват претрупаните и предизвикателни модели – прекалено сексапилните тоалети не са онова, което ви трябва, ако искате да бъдете стилни.

Елегантни дуети


Когато отивате на парти с партньора си, помислете какво ще носи той, за да съобразите своя тоалет и аксесоари – ако съпругът ви възнамерява да се появи с маратонки, няма как да сте с елегантна дълга рокля – облечете нещо по-семпло.

Лепенка вместо сутиен


Когато носите дреха, с която няма начин да сложите сутиен, например с гол гръб, голи рамене или дълбоко деколте, сложете си лепенка, която да държи гърдите ви пристегнати – само внимавайте при отлепването.

Безопасна игла в чантата


Тя е едно от най-ефикасни оръжия срещу заяждащи ципове. На всеки може да се случи навън – на купон или на бизнес среща, ципът на роклята/полата/панталона да заяде, когато отиде до тоалетната. За да не рискувате да се върнете сред колеги и приятели наполовина облечена, носете си няколко безопасни игли в дамската чанта.

Снимки: pixabay.com
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите