5 трика за гримиране

2014-09-15 11:24:10, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Лице

Всяка жена е добре да ги знае


Ето ги - не са кой знае колко сложни, но са хитри начини да имаме винаги перфектен грим. Всеки е виждал четки и бои, но не всеки става за художник. С гримът е същото, затова, ето триковете за упражнения пред огледалото:  

1. За опушен ефект: използвайте молив за очна линия заедно с овлажняващ гел и... запалка. Вземете молива в черно, зелено, бордо или какъвто цвят ви е нужен, и го задръжте над пламъка на запалката или кибритената клечка буквално за една секунда. Оставете го да изстине за 15 секунди, е след това го използвайте.

2. За по-колоритни светлосенки: покрийте клепачите с бяла подложка. С нея декоративните сенки ще бъдат по-свежи и изразителни. Вземете бял молив за очи и нанесете фина очна линия по целия клепач. Тя ще заличи тъмните сенки от умора и ще подсили цвета на основната очна линия.

3. За ефект "котешки поглед": Използвайте лъжица! Доближете дръжката до окото си, като маркирате наклона на "котешката" извивка, след това по контура на самата лъжица оформете горния край на извивката и запълнете пространството между двата щриха с очна линия - става много по-лесно по този начин, защото без помощта на лъжицата ръката ви може да трепне и да изкривите фината линия.
 
4. За извити мигли: отново лъжицата ще ви помогне да извиете клепките максимално, без да изцапате със спирала за мигли горния клепач. Сложете лъжицата срещу външния ъгъл на окото и прекарайте права линия с молива за очи, като първа стъпка за вашето "котешко" око. После я преобърнете така че да прегънете клепача със заобления външен ръб, за да придете извит крилат ефект на миглите.

5. За силно извити мигли: Използвайте сешоар! Когато нагреете леко миглите, те се извиват по-лесно, благодарение на горещия въздух и след това остават по-дълго време извити. По същия начин топлината помага и за навиването на осата ви с маша. Докато пробвате, много внимавайте да не изгорите кожата на клепачите си, затоплянето трябва да продължи само няколко секунди. Послужете си с лъжицата и спиралата, докато миглите са още топли.

Снимка: pixabay.com
Сподели
Етикети: Красота / Лице /
Коментирай
Покажи коментарите