6 beauty грешки, които могат да съсипят кариерата ви

2014-10-27 12:53:04, публикувано от Калина Антонова в / Красота / Маникюр / Лице

Дрескодът в офиса изключва хищен маникюр, несериозен стил и ексцентричен парфюм


Какво още не бива да носим, ако държим на кариерата си?  

1. Духът на парфюма 
Обичате силни ориенталски ухания с нотки на пачули и кехлибар? Това е чудесно! Само че е по-добре да използвате подобен парфюм вечер след работа и през почивните дни. Такава комбинация не подхожда на ранните часове през деня, а и можете да раздразните колеги, началници или клиенти.

Най-печеливши за деловата атмосфера са леки флорални аромати, които да прилагате според указанието на легендарния Estee Lauder: "Пръскате аромата във въздуха и след това минавате през "облака" - така цял ден ще ви придружава дискретен цветен воал."

2. "Хищнически" маникюр
На клавиатурата на компютъра, върху екрана на смартфона или при работа с документи - нокти ви са непрекъснато на показ. Излишно е да казваме, че трябва да бъдат добре поддържан и чисти. С избора на цвят на лака може да си позволите някои волности - дори стриктния офис дрескод обикновено не забранява лилави, зелени или сини нокти. Това е приятен начин да изразите своята ярка индивидуалност. 

Но всички екстравагантни нюанси изглеждат по-добре на къси нокти. Дългите и заострено оформени нокти са неуместни, изглеждат агресивни, а и са неудобни за работа на компютър. Сега са модерни ювелирно изрисувани нокти в два цвята - това е стилно, но маникюрът, обсипан със сърчица, кристали и цветчета изглежда добре само върху ноктите на 15-годишни ученички.


3. Кукленска история
Романтични руси къдрици, огромни мигли, розов гланц за устни, руж и къса рокля... Всичко това е ужасен стереотип, но в очите на околните едно красиво момиче-кукла не може да бъде умно. Опитайте да промените тази заблуда.

В името на кариерата си струва да се жертват някои неща: приберете къдриците в спретната опашка или кок, нека гримът е скровен и по-скоро строг, а полата да е с дължина около коляното. В работата е винаги актуална бизнес стилистиката, не сексуалните послания чрез облеклото и грима.

4. Закъснения в името на красотата
Една приятелка винаги идва в офиса облечена елегантно, с безупречен грим и маникюр. Изглежда всеки ден чудесно, но и всеки ден закъснява с най-малко половин час. Очевидно, закъсненията ѝ се дължат на дългите приготовления за работа пред огледалото. И в края на краищата беше уволнена.
Изводът: изберете за себе си какво искате - да "спите повече" или "изглеждате перфектно". Стилният грим и идеалната прическа не са основателна причина за закъснение, според Кодекса на труда.

5. Немарливи към себе си
В другата крайност също не е по-добре. Сплъстена провиснала коса, тъмни кръгове под очите, разпран подгъв на роклята, мръсни ботуши, мръсни нокти - всичко това е недопустимо, ако държите на себе си и на работата си. Кой би поверил отговорна задача на жена, която не може да се справи с външния си вид и изглежда немарлива към себе си? Винаги има изход: мазната коса ще се освежи със сух шампоан, коректор ще маскира признаците на умора и ще изравни тена. Това е по-скоро въпрос на уважение към себе си и другите.

6. В обедната почивка
Преди да отидете на обед или на работна среща, можете да нанесете лека корекция на грима, но само толкова - всякакви разхубавяващи процедури са нежелателни на работното място.
Виждали сте как колежки се лакират на бюрото, и дори да стоят с маска за лице, но това е просто абсурд, ако очаквате да ви харесат в службата - маникюрът ви ще бъде перфектен, но няма да можете да го демонстрирате в работна обстановка - офисният дрескод не допуска превръщането на служебното бюро в тоалетка за козметични принадлежности.

Снимки: pixabay.com
Сподели
Етикети: Красота / Маникюр / Лице /
Коментирай
Покажи коментарите