7 интересни опаковки за подаръци

2015-03-30 17:15:42, публикувано от Калина Антонова в / Дом / Декорация / Полезни идеи

Бъдете артистични и еко, вместо да разчитате на стандартните опаковки


Най-важен е жестът! Често чуваме тези думи, но винаги обръщаме внимание и на съдържанието, и на опаковката на подаръка - колкото е по-ефектен, толкова по-мило ни става.

Може, разбира се, да оставите подаръка в ръцете на декораторите от специализираните магазини за ефектна опаковка. Но ако им измайсторите оригинални „дрехи” от подръчни материали вкъщи, ще постигнете няколко неща: лично удовлетворение, наистина уникални подаръци, които носят съвсем лично послание, а и осъзнато екологично поведение, като рециклирате нещо вече използвано, вместо да купувате нова опаковъчна хартия.


Не изхвърляйте металните кутии от консерви. Вижте как може да ги облепите с красива тъкан или хартия, която да обрамчите с дантела или ширит. В чувалче от тънка хартия вътре може да сложите сладките, които сами сте изпекли, бонбони, ядки.От крачолите на стари джинси, малко зебло и канап ще ушиете на ръка тези симпатични чувалчета.  

Древна японска традиция е да се опакова в квадратно парче плат с красив десен, наречено "фурошики". Вие може да използвате копринен или памучен шал и да го завържете красиво като цвете.


Стара амбалажна хартия или вестник може да украсите, като залепите върху нея „листа”, изрязани от цветно списание.


Украсете опаковката с клонче, сушено цвете или малки шишарки. Вариант е и да измайсторите цвете като нарежете на обръчи с ширина 1 см ролката от тоалетна хартия и я оцветите.


Картонена опаковка за яйца също може да се превърне в ефектна кутия за подарък с помощта на разноцветни хартиени ленти и цветя.


Ето как и ролките от тоалетна хартия могат да станат оригинални опаковки за дребен подарък.

Рая Христова
Снимки: labioguia.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите