8 лъжи, които не спираме да си повтаряме

2017-12-28 11:43:56, публикувано от Цвети Войчева в / Здраве / Дух

Това, че ги приемаме за истина, ни дърпа надолу

Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е правилно и кое - не. Много от тях смятаме за верни. Реално погледнато обаче сме доста далече от истината. И именно фактът, че приемаме тези изтъркани лъжи за истина, ни дърпа надолу постоянно.

Ето защо ви представяме поредната интересна статия на Обекти.бг, която се спира на списъка на професионалния „лайфхакер“ Марк Черноф, за да се изправим лице в лице с потенциално опасните лъжи, които не преставаме да си повтаряме.

Да си сам означава да си самотен
„Сам” невинаги означава самотен. „Връзка” пък не е равнозначна абсолютно винаги на щастие. Да бъдеш сам никога няма да предизвика толкова самота, колкото връзка с неподходящ човек. 

Ако нещата не се случват правилно, вземете си почивка и прекарайте с най-важния човек – вие самите. Първо себе си! Оценете собственото си достойнство. И следващият път, когато попаднете в потъваща връзка, ще бъдете подготвени да изплувате безопасно.

Щастието идва, когато имате всичко, което искате
За да бъдете щастливи не означава, че не заслужавате повече. Означава, че сте благодарни за това, което имате и сте търпеливи за това, което ви предстои. Понякога сме толкова вглъбени в нещо голямо, че често забравяме малките неща, които дават магията на живота.

За това бъдете благодарни за всичко, което имате днес. Това са добрите стари времена, които ще ви липсват през идните години.

Животът трябва да бъде точно определен
Просто да чувстваш това, което чувстваш и да се справяш с него честно и открито – това може да бъде изключително полезно. Ние винаги имаме свободата да избираме как искаме да отговорим на нещата, които животът ни поднася.

Нека оставим настрана мислите какъв би трябвало да бъде животът, и да прегърнем истинския живот, който се опитва да си проправи път в съзнанието ви. Променете това, което можете да промените, променете мислите си за това, което не можете да промените и продължете напред в мир със себе си.

Трябва да се развивате по определен начин
Когато спрете да се сравнявате себе си с други варианти на себе си, истински или въображаеми; и когато спрете да се сравнявате с други хора, истински или въображаеми; тогава ще постигнете вътрешен мир, който е истински, а не въображаем.

Малцина имат привилегията да живеят прекрасен живот
Ако всяка сутрин се будите, и си казвате: „Да, днес ще бъде страхотен ден.”? И всеки следобед намерите причина да кажете: „Да, днес е прекрасен ден.” И всяка вечер намерите причина да кажете: „Да, днес беше страхотен ден”. Ако мислите така, някой ден, след много години ще се обърнете назад, ще се усмихнете и ще кажете: „Да, аз живях страхотен живот.”

Трудните времена са ненужни
Понякога нещата трябва да се объркат, за да дсе подредят. Понякога трябва да оставите грешните хора да излязат, преди да влязат правилните. Понякога трябва да се почувствате слаби, за да разберете какво значи да сте силни. Понякога трябва да се чувствате като разбити, за да осъзнаете, че никога няма да се пръснете. Понякога трябва да се срещнете с много хора, които харесвате, за да откриете този, когото обичате. Понякога трябва да вземете доброто заедно с лошото, знаейки, че всичко е един житейски урок.

Ако си силен, не изпитваш болка
В действителност, силните хора изпитват болка, приемат я, учат се от нея и продължават напред  чрез нея.
Всичко, което се иска, за да бъдете смели, е да поискате прекъсване, да пролеете една две сълзи, да се прочистите, след което да се върнете отново на бойното поле и да се биете така, сякаш никога не сте се борели преди.
Мечтаенето е загуба на време 
Най-големите подаръци са тези невидими за очите, но усетени дълбоко със сърцето. Това, което можем да видим, всъщност е малка част от това, което е възможно.
Въображението е да погледнете под повърхността - да си представите това, което е от съществено значение, но невидими за окото. Някъде, нещо невероятно чака да бъде открито, просто мечтите ви трябва да са достатъчно големи, за да го откриете.
 
Сподели
Етикети: Здраве / Дух /
Коментирай
Покажи коментарите