Аеро йога вместо фитнес - нова мода в тренировките

2015-09-27 10:06:59, публикувано от Камелия Петкова в / Здраве / Спорт

За ползите от стречинг упражненията във въздуха

 
 
Представете си как правите фитнес във въздуха, като дори не докосвате земята! Прилича на балет, който не се влияе от гравитацията, но всъщност е аеро стречинг - комплекс от няколко йога упражнения, който в последно време става все по-популярен. Практикува се в здрав и издръжлив копринен хамак, позволяващ на движенята да се изпълняват с лекота.


Чувството на безтегловност от това, че не стъпвате по земята и приливът на свежест в цялото тяло продължават и след тренировката. При нея няма натоварване на гръбначния стълб, а стойката и пластичността се подобряват значително. Тялото се разтяга, ставите се въртят и се усещате фантастично!
 
На първата и втората тренировка е възможно от стречинга да изпитвате болка от вътрешната част на бедрата, да усещате схващания в кръста, тежест в краката, коленете и лактите ви да скърцат... Всичко това ще отшуми с практиката. След като импулсът от мускулите достигне до мозъка, ще се отпуснете. От главата ви ще се изпарят всички планирани срещи, конферентни разговори за бюджети и размисли за грижите в семейството. С правилно, бавно дишане и упоритост този комплекс от упражнения бързо ще се превърне в удоволствие.

Aеро стречинг е част от новата глобална мода на упражненията за разтягане. Все повече фитнес зали и клубове залагат на хамаците-люлки, в които да настанят посетителите си за въздушна йога. Защото от нея има много, много ползи!
 
Разхубавява

Практикуването на грациозните движения и разтягащите упражнения 2 пъти седмично оформя красиви мускули и извайват фина, красива и аристократична фигура.
 
Влияе добре на здравето
 
Хората не влизат в залата за аеро йога просто, за да отслабнат, а за да подобрят цялостно качеството си на живот, да бъдат красиви и здрави. Защото се подобрява и гъвкавостта, а тя осигурява по-здрави стави, тонизира и енергизира организма.
 
Можете да започнете с 2 тренировки седмично, а когато овладеете тялото си във въздуха, да добавите и упражнения на фитнес уредите. Тялото ще ви е благодарно за това.
 
Вижте как се прави от професионалист!

https://www.youtube.com/watch?v=uC4rqfP5oMQ


Камелия Петкова
Снимки: pinterest.com
Сподели
Етикети: Здраве / Спорт /
Коментирай
Покажи коментарите