Ангели и мадони

2017-04-10 19:30:03, публикувано от Камелия Петкова в / Музи / Арт

Изложба с послание от известната художничка Станислава Стоянова


"Щастието има множество лица. И ние пътуваме между тях. Лесно е да ги намериш, стига да можеш да гледаш в себе си и в другите, да се учиш от миналото и да гледаш в бъдещето.
Серията Ангели представя на пръв поглед Ангели и Mадони на фон от абстрактни цветни композиции.Това всъщност са колажи с персонажи, взети от платната на известни италиански ренесансови художници. Любимата ми епоха...", споделя художничката Станислава Стоянова по повод новата си изложба, която се открива на 12 април.

"Това са алегории и метафори в контекста на модерността. Алегории от преживяни случки и събития, раждането и смъртта, ангелите и демоните, от сравнения между доброто и злото, между бялото и черното, между минало и бъдеще, между класика и модерност,минало и съвремие... От това, което сме били и това, което ще бъдем.
Така и не разбрах откъде минава пътят към щастието –  с поглед назад или с поглед напред, с натрупвания или с очаквания... със страдание или възход.

Има ли обективна реалност, или съществува само тази, която е била и която предстои?
Да не спираш да вървиш по пътя си, научавайки уроците на миналото и да се държиш на повърхноста, черпейки от натрупания опит, това е за мен успехът. Вярвам, че най-доброто предстои да се случи. Просто понякога трябва да продължиш и да направиш следващата крачка.
И винаги да искаш невъзможното, различното, неоткритото... винаги.
За мен посланието е да вдигнеш летвата над всички останали и над всичко. Никой не ми е казал, че ще съм това, което съм. Аз не чаках и това. Просто винаги съм знаела, че съм родена да бъда поне малко необикновена и различна... И въпреки погледа назад в миналото, въпреки извървяния път и получените уроци,въпреки метаморфозите и натрупванията, моето време никога не е било, то винаги е и винаги ще бъде.", казва авторката.
Д-р Райна Дамяни определя изложбата на Станислава в столичната Еllinor‘s house като "възкресение за сетивата".

"Не търсете религиозност в нейните картини, нито езотерика и преднамереност, напротив…Търсете искреност, търсете истини и разговори с ангелите, в които дори не вярвате, разговори, които се страхуваме да водим с времето и емоциите си."
 

                                                                                                                                        
Сподели
Етикети: Музи / Арт /
Коментирай
Покажи коментарите