Ароматни тайни, които не знаете

2016-03-19 15:23:26, публикувано от Камелия Петкова в / Мода / Ухания

Как да изберете най-стилния парфюм

 
Силен парфюм не трябва да се пръска директно върху тялото и косата – дори да знаете това правило, в света на ароматите има още тайни, които вероятно не са ви известни.
 
Поставянето на парфюм е финалния акорд на цялостната визия и излъчване, затова е особено важно да го подберете внимателно - лесно може да наруши търсения имидж.
 
Например отивате на клуб, където ще танцувате с часове, но сте прекалили с тежкия ориенталски аромат. Този тип парфюм залага на загадъчни, силни и дълбоки ухания като мускус и амбра, но не е за дансинга, освен ако не желаете да си осигурите празен периметър.
С него е много вероятно да отблъснете околните, защото мускусните нотки са толкова настойчиви, че се натрапват дори и след като човекът, който си е поставил подобен аромат, излезе от стаята.
 
Идеята на парфюма е да възбужда. Еротиката е заложена в „гените” му, той е създаден, за да съблазнява, да привлича, да примамва. Знаете, че непознатият може да ви стане симпатичен от пръв поглед само защото го свързвате с аромата на смола, тютюн, морски бриз, а друг - да ви отблъсне заради фрапираща и неприятна за вас комбинация от ухания.

Затова, когато избирайте своя аромат, имайте предвид кои съставки в него преобладават.
 

Сладникавите флорални нотки – на роза, гардения, лавандула, са специфични и присъстват в повечето аромати, но ако залагате само на тях, рискувате – също, както и ако преобладаващите ухания в аромата ви са цитрусови и дървесни.
 
Подправъчните нотки: пипер, канела, люти чушки и т. н. провокират, сепват и очароват, но не всеки харесва тяхната тръпчивост.
 
Изводът - търсете балансиран аромат, в който не доминират дразнещи съставки.
 
Нужно е да съобразите аромата и със своята кожа. Ухание, което стои приятно на друг човек, може изобщо да не е за вас, тъй като ароматът се свързва със съответната телесна температура и със специфичната естествена миризма на човек.
Не си купувайте парфюма на приятелката ви само, защото ви е харесал, а тествайте различни ухания, докато откриете своето.
 
Когато го уцелите, направете го в неразделна част от себе си – приятно е хората да ви свързват с аромата на диви цветя така, както с факта, че имате руса коса например.
Парфюмът изгражда индивидуалния стил, затова не му изневерявайте с лека ръка.

Това правило не изключва идеята да използвате различни ухания за различни части от тялото.

Обикновено се парфюмираме зад ушите, в косата, на китките, на сгъвките на лактите, в интимната област, но ароматни масла има и в кремовете за тяло, и в лосионите за лице... Нормално е да се смесят, например може парфюмът и дезодорантът да са от една линия, но лосионът за коса да ухае на нещо различно.


Единственото важно е да не са прекалено натрапчиви и акцентът да е един – не пръскайте прекалено много парфюм и на ръцете, и зад ушите.
Как да го направите? Пръснете във въздуха пред себе си и прекосете ароматния облак, така че той да се посипе като нежни капчици върху кожата и косата ви.
 
Още 11 любопитни факта за парфюмите.

 
Камелия Петкова   
Снимки: pinterest.com
Сподели
Етикети: Мода / Ухания /
Коментирай
Покажи коментарите