Авангардна татуистка представя нова БГ мода

2017-04-02 14:33:26, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил

Марина Бьорн е лице на актуалната колекция на дизайнерката Мина Кайе


12-ата поредна колекция на екстравагантната българска марка – Maria Queen Maria, бе представена в Букурещ на румънското издание на Fashion Weekend, като част от групата дизайнери „Band of Creators“ в края на март.


25-те нови модела са обединени под името „Черен Хоризонт“, а лице на MQM за първи път е модерната звезда в изкуството на татуирането - Марина Бьорн.
Автор на всички модели е топстилистката на български и световни кино продукции, както и на някои от най-успешните ТВ формати у нас – Мина Кайе.

Седмица, след като завърши работата си по две от най-дългоочакваните кино премиери – филмите „Възвишение“ на Виктор Божинов и „Бензин“ на Асен Блатечки, Мина представи моделите от колекция пролет/лято на MQM в румънската столица. За колекцията „Черен Хоризонт“ Мина споделя, че е нежна и предизвикателна едновременно.
„Заложила съм на актуалния напоследък boyfriend style и по-бунтарско, „комикс“ излъчване. Моделите са съвременни, решени в леки материи, свободни за носене и експериментиращи в обемите“, споделя дизайнерката.


Марката MQM е любима на десетки български звезди, известни със запомнящ се личен стил, които я предпочитат за светски събития и премиери у нас и по света. Сред най-запалените ѝ фенове са актрисите Елена Петрова, Силвия Лулчева, Силвия Петкова, певиците Ирра и Нина Николина, както и много други. 


Ирра с тоалет на Мина

Мина Кайе е автор на цялостната визия на филма „Възвишение“ на Виктор Божинов и е костюм-дизайнер и в дългоочаквания продуцентски дебют на Асен Блатечки - лентата „Бензин“. Там тя облича Майкъл Медсън и фронтмена на групата „Годсмак“ Съли Ерна.


Моделите на MQM се продават в бутици в Ню Джърси, Токио, Сеул, Кувейт, Сидни и Букурещ, както и онлайн във всички по-известни световни платформи, като Etsy и Dawanda.
 
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите