Без любовта нямаше да вярвам в теб и ти нямаше да вярваш в мен

2016-03-24 15:58:30, публикувано от Слава Зарева в / Емоции / ОТличен опит

Как Сър Елтън Джон накара Пепи Гърбучева да стигне до извода, че трябва да вярваме - въпреки всичко

Ето какво ни пише днес Пепи Гърбучева от Пловдив в рубриката "ОтЛИЧЕН опит":

За този текст бях вдъхновена и провокирана от една песен на Сър Елтън Джон, със заглавие Believe ("Повярвай"). Нейните думи ме наведоха до хиляди размисли.

Намирах се в един много особен момент от живота си, момент на усамотение и преоценка на събитията, които ми се бяха случили. Запитах се - в какво може да вярва човек, изгубил временно вътрешното си равновесие, вътрешната си посока и потънал до безобразност във вътрешния си хаос.

Винаги съм се стремяла да звуча оптимистично и да вдъхвам кураж на хората, да им помагам и да ги поощрявам, а сега се оказа, че аз самата имах нужда от помощ и подкрепа.
Заслушах се в песента, но първоначално думите не достигаха до съзнанието ми. То просто беше застинало в една точка, раздвоено между минало и бъдеще, объркано и неспособно да разсъждава.


Питах се защо трябва да боли толкова, когато се разделяш не по твоя вина с някого, респективно с голямата си любов, и ако болката имаше цвят какъв би бил той...
Пулсирах в яркочервено, когато сър Елтън пееше рефрена: ''Аз вярвам в любовта, повярвай и ти!"

Вярвах! Исках да повярвам и още как! Вярвах сляпо, в повечето моменти наивно, с цялото си сърце. И въпреки цялата ми тази вяра, любовта остана някъде встрани от мен.
Едва я бях вдъхнала и докоснала с пръстите си, когато тя изтече от тях. Необратимо! Вярвах, а къде се изпари цялата ми тази вяра? Може би просто се трансформира в друга форма.

Излиза, че човек не може да е оптимист постоянно. Тъмните нюанси на живота май ще излязат здравословни. И в това ми усамотение отговорът дойде от самосебе си - че трябва да вярваме, въпреки всичко, въпреки всички, които са ни наранили, изоставили и пренебрегнали чувствата ни. Че сме длъжни да продължим напред, защото след всяка болка следва реванш.

Или както пее Сър Елтън в последния куплет: "Без любовта аз нямаше да вярвам в теб и ти нямаше да вярваш в мен." Това не се отнася за някой конкретно. А за всички!

https://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI

Още за любовта от същата авторка.

Очакваме писмата ви за рубриката "ОтЛИЧЕН опит" на magazine@missis.bg 

Сподели
Коментирай
Покажи коментарите