DIA е новият бисер на „Бохеми“ 2016

2016-08-16 19:57:38, публикувано от Калина Антонова в / Музи / Музика

Пирински напеви, бански фукли и много настроение във фестивалния афиш

В Банско да си през септември! На 3 и 4 септември на централния площад в града предстои второто издание на "Бохеми" - фестивал за свободни изяви със свободен вход.
„Глазненски напеви”, „Пиринско настроение” и „Пирински бисери” са местната подправка за балканския фестивал. Към тях се присъединяват и фолклорните групи „Банскалии”, „Бански фукли” и „Банска младост”, а организаторите са поканили и сензацията на българската музикална сцена – DIA. С това става ясно, че селекцията е изключително прецизна, а младата изпълнителка е цветето сред подчертано мъжкото участие този сезон.

Димана Мирчева - DIA, се изяви за първи път миналото лято на феста, после и зазвуча в над 20 страни в Европа, Азия и Америка, а днес 17-годишната дама представя новия си сингъл – „Veno Neveno” - незаписвана досега македонска народна песен и певицата сама прави фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Окончателният вариант включва соло на гъдулка, абсолютно нехарактерно за съвременната денс музика.

DIA смесва фолклор, трап и дръм-енд-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви, с категорично хитово звучене. На „Бохеми” талантливата певица ще представи съвместния си сет с DJ SPAZM (съавтор на двата ѝ сингъла) и бийтбокс аранжимента на TINO. На площада с тях ще видим и небезизвестната формация „Еремия”, както танцьорите от The Center.

В събота, 18.30 часа, водещият Ники Станоев ще обяви начало на феста, когато банските групи ще подгреят сцената за „Алкохол Джаззз Оркестър”, „Карандила”, а към 21.00 за първия си самостоятелен концест в България ще излезе Дино Мерлин.

DIA, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимия MAGNIFICO, ще видим на 4-ти, неделя.

 

 

Сподели
Етикети: Музи / Музика /
Коментирай
Покажи коментарите