Дни, посветени на най-малките деца в Музейко

2017-08-28 16:44:08, публикувано от Камелия Петкова в / Емоции / Деца и родители

 Ден на приказките, Ден на музиката, Ден на танците, Ден на изкуствата, Ден на храната...


​През септември Музейко събира своите най-малки посетители за игри и учене чрез интерактивни занимания по избрани теми.

Дейностите в „Дни за най-малките (0-5 г.)“ развиват основните двигателни умения и навици, способността за работа в екип, мотивацията за поставяне и постигане на цели у децата. Играта с различни материали стимулира сетивата и творческото въображение, а работилниците и ателиета подобряват гъвкавостта, двигателната памет и фината моторика.


Програмата се осъществява от екипа на музея и от гост-специалисти с богат опит в сферата на детското развитие. Активното участие в програмата от страна на възрастните засилва връзката родител – дете, а съвместната игра с връстници обогатява социалните и комуникативни умения на децата.

​Актьорите Ивайло Захариев и Асен Кукушев пренасят в света на любимите си приказки от детството. 

Дейностите в „Дни за най-малките (0-5 г.)“ са включени в билета за Музейко, като за децата до 4 г. няма входна такса.

В Музейко децата от 0 до 5 г. могат да изследват света на науката сред над 130 интерактивни игри, разработени от екип от български и чуждестранни учени, педагози и детски психолози. Заедно със своите родители имат възможност да разпознават на какво приличат древните пещерни рисунки, да влязат в ролята на средновековни принцове и принцеси или пък да направят своите първи архитектурни постройки.

Музейко посреща през септември и по-големите деца със своята постоянна програма от работилници, ателиетата и прожекции в Планетариума, които разказват за вълнуващия свят на науката и вдъхновяват за знание и творчество.
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите