Домашни бисквити с какао и медени сухарчета

2016-01-13 07:50:48, публикувано от Камелия Петкова в / Кухня / Десерти

Лесни сладкиши, които можете да съхранявате дълго


Домашните бисквити с какао са без яйца и могат да издържат със седмици, затова са подходящи за приготвяне, когато имате повече свободно време и имате възможност да направите две дози. За да имате в моментите, когато ви изненадат гости.
А пък медените сухарчета, след като изпръхнат, също могат да издържат дълго.

И двата вида сладки са благоуханни и вкусни, запазват се по-добре, ако ги съхранявате в затворена плътно кутия.



Шарени сладки


Необходими продукти: 300 г масло, 200 г пудра захар, 600 г брашно, 2 ванилии, 40 г какао
 
Приготвяне: Разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавете ванилиите сипвайте и по малко брашно, докато месите, за да получите твърдо тесто, което може да се реже. Отделете част от него и я смесете с какаото.

Светлото тесто разточете върху хартия с размери 20/40 см. Върху него разточете и тъмното тесто, но на по-тънък пласт.
Изрежете кръгчета или фигурки от двуцветното тесто или навийте двата пласта на руло, което нарежете на парченца. Наредете ги в намазнена тава и изпечете на умерена фурна, включена на 180 градуса.


Медени сухарчета
 
Необходими продукти: 2 яйца, 30 г масло, 50 г мед, 150 т захар, ½ ч. л. сода за хляб, 1 м. л. канела, 20 г какао, щипка карамфил, 50 г орехи, 350 г брашно
 
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта, докато побелеят, разтопете маслото, добавете и него, заедно с леко затопления мед – да не е захаросан. Добавете също содата, канелата, какаото, карамфила, нарязаните или смляни на много ситно орехи и брашното и омесете на плътно тесто.

От него направете 4 топки и от всяка разточете „суджучета”, дълги колкото широчината на тавата, в която ще ги печете. Намажете я с масло, наредете судоучегага, намажете ги с разито яйце и ги изпечете в умерена фурна, загрята на 180 градуса. Когато ги извадите, още топли ги нарежете на парченца с дебелина около 1 см.
 
НИЯ
Сподели
Етикети: Кухня / Десерти /
Коментирай
Покажи коментарите