Домашни забавления: боулинг с чорапи и тенис с балони

2015-11-04 10:40:40, публикувано от Здравка Трайкова в / Здраве / Приключения / Как / Спорт

Как да се раздвижите и поспортувате през зимата, без да излизате от вкъщи


Колкото и да не ви се иска, застудяването е вече факт, а ще става още по-студено и по-мъгливо, което означава повече време у дома на топло. Е да, обаче някои изтръпват само като си помислят, че ще бъдат приковани вкъщи без възможност за раздвижване след работа.

Какво да направят по въпроса тези, които мразят да си показват носа навън, когато вали и температурите са под нулата? Има решения, при това - доста забавни. Енергизирайте се у дома, с половинката и/или с децата, като упражнявате два страхотни "спорта" - боулинг с чорапи и тенис с балони.


1. Боулинг с чорапи

Нужни са чифт сгънати на топка чорапи и 10 празни пластмасови бутилки, без значение от техния размер.Наредете бутилките под формата на пирамида, точно както топките за боулинг в края на пътечката. Застанете на разстояние срещу тях и хвърлете топката (чорапите), за да видите колко ще съборите наведнъж.

За да разнообразите тренировката, пробвайте различни техники на хвърляне:
- завъртете се 10 пъти преди да хвърлите топката;
- обърнете се с гръб към шишетата и хвърлете чорапите между краката си;
- опитайте да хвърлите две топки (два чифта чорапи) едновременно.2.Тенис с балони

Необходими са ви две телени закачалки, найлонов чорапогащник, самозалепваща се лента или фолио, балон или пинг-понг топче и ножица.
Преди да започнете играта, трябва да си направите найлонови ракети.
 
- Издърпайте едновременно куката и противоположната страна на закачалката, така че да й придадете ромбоидна форма.

-  „Облечете“ ромба с единия крачол на чоропогащника, който предварително сте изрязали. Издърпайте го така, че да не се събира никъде и го завържете здраво на куката. Изрежете излишното.

- Обвийте или залепете с нещо края на куката, за да ви бъде удобна за хващане. Ако не разполагате със самозалепваща се лента, станиол също ще свърши работа.
 
След като вече си имате две ракети, единственото, което ви е нужно, за да започнете играта, е балон или пинг-понг топче. Мрежа не ви е необходима, но ако все пак искате всичко да е по правилата, дайте воля на въображението си. Например: може да разделите стаята с някой чаршаф, покривка или просто да вържете въже между два стола.
 
Здравка Трайкова по материали на jumpstart.com
Снимки: 4herreras.blogpost.com, organicauthority.com, hexjam.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите