Драмата по истинска история, която взе 2 награди БАФТА

2017-02-13 13:48:31, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Музи / Кино и TV / Видео

"Лъв: Стъпки към дома" е с 6 номинации за "Оскар"

 

Филмът "лъв: стъпки към дома" е вдъхновен от невероятната действителна история на Сару Брайърли, която снощи трогна публиката на 70-ата юбилейна церемония по връчването на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство – БАФТА.
Драмата е един от големите победители, отличена в категорията за най-добра поддържаща роля в лицето на Дев Пател, както и за най-добър адаптиран сценарий Люк Дейвис.

От 17 февруари един от тазгодишните фаворити за наградите „Оскар“ ще развълнува и родните кинозрители. Филмът е номиниран в шест категории, включително за най-добър филм, адаптиран сценарий, операторско майсторство и поддържаща мъжка и женска роля за Дев Пател и носителката на „Оскар“, Никол Кидман.


Филмът е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли A Long Way Home. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару без да иска попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Той трябва да се научи да оцелява сам в Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия. 25 години по-късно, разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.

Режисьор е Гарт Дейвис (Top of the Lake), автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7tfmaz2WXac


Източник: "Форум Филм България"
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите