Духът на Азия завладява Борисовата градина

2017-06-26 14:47:07, публикувано от Камелия Петкова в / Случки / Приключения / Къде / Мира Добрева: „Взех сигурни мерки срещу обирджиите“

13 посолства представят фестивала „Азия отблизо“

 На 2 юли в Борисовата градина в София, на сцена „Лятна естрада”, за първи път ще се проведе Фестивал на азиатската култура. 13 държави с представителства у нас ще запознаят със своите традиции българската публика. Посетителите ще могат да се докоснат до типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции. Желаещите ще имат възможността да се включат в над 30 различни активности, чрез които ще се докоснат до магията на азиатската култура отблизо.

Посланиците на държавите-участници Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще обяват началото на фестивала. Всяка държава е подготвила програма, в която ще участват нейни представители. Наред с разнообразната програма с активности от различен характер, гостите могат да закупят и билети за участие в томбола.

Голямата награда е 2 билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa „Азия отблизо”.

Софиянци и гости на града ще се наслаждават на фолклорни танци и музикални изпълнения в традиционни азиатски костюми, на готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли относно приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна.

В специално обособен фотокът всеки ще има възможност да се снима с атрактивните участници.
За децата ще има локация, където ще могат да се включат в различни игри и забавления в „азиатски стил“, а уроци по калиграфия може да вземе всеки, който се запише за участие в специализираните ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка със своите мечтани дестинации с помощта на видео материали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.
Официалното откриване на фестивала ще се състои в неделя от 10:00 ч. и ще завърши в 20:00 ч. със специална Гала вечер.

Повече информация можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала: @asianfestivalsofia.
 
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите