Елегантна, скромна, дръзка, секси… Какъв е вашият личен стил

2018-01-01 18:19:36, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Стил

4 въпроса, които ще ви помогнат да го определите

Личният стил е първо това, което чувствате и после това как изглеждате: пънк, неглиже, невинна, елегантна… В света има хиляди образи, с които можем да се отъждествим, но най-важното е да се чувстваме комфортно и между това, което изпитваме и външността ни да има баланс.

Каквr сте вие, какъв стил ви допада? Следните 4 въпроса ще ви помогнат да си отговорите най-точно:

1. Как бихте се описали?
Рок, секси женствена, тип лолита, с вид на парижанка, дръзка, спортна натура…
Съвет: Преди да тръгнете на шопинг, помислете за тази външност, която ви импонира най-добре – закачлива, като на Мег Райън, достолепна, като от каталог на Шанел?

Визуализирайте образа, който е най-близък до вашата същност, и се придържайте към него.

2. Какво разкрива вашата външност?
„Стилът е начин на кажете кой сте, без да се налага да говорите“, казва дизайнерката Рейчъл Зоуи и сме напълно съгласни с нея.

Личният стил е форма за себеизразяване и начин на общуване. Това, как се обличащ, дава представа на околните за това какъв/каква си по природа. Затова, какво би искал/а да видят хората, когато те погледнат – скромност или съблазън, увереност, оригиналност?

На жените, родени за дълги рокли не им отиват шорти, на тези, които джинсите са втора кожа, дантелите и косместите кожи са непривични…

Любопитно е и как си ви представят хората – жена вамп, самоуверен мъж, плаха натура... Ще узнаете по погледите: когато видите възхищение в тях, значи сте налучкали правилната линия.

Съвет: Опишете характеристиките, които бихте искали да ви обрисуват, или чертите, които определят вашия характер. Те ще очертаят портрет, който можете да оцветите с дрехи и аксесоари.3. Какво ви вдъхновява и защо?
Много млади момичета се обръщат за вдъхновение към модните икони от миналото: Одри Хепбърн, Джаки Кенеди, Коко Шанел… Или към филмови героини, които им харесват, или към модели от златната ера на Кейт Мос, Линда Еванджелиста, Ева Херцигова.

Съвет: Помислете какво ви кара да купите или добавите този или онзи елемент към визията си – преценката на приятелка, съветът на блогърка, подаръкът от мама?

Ако мислите, че той ще допринесе за уникалния ви стил, не се колебайте, но и обратното важи – ако нещо не ви се струва подходящо, потърсете друго вдъхновение – бархетната риза от колежките, пижамата на слончета от сестра ви може би не са онова, което ще ви накара да се чувствате като Ан Хатауей…

4. Как стилът ви се вписва в живота?
Можете по цял ден да стоите с меки чехли и домашен халат. Или предпочитате да ходите с балеринки и обувки с нисък ток дори в офиса, защото ви е по-удобно. Така обаче, дори когато наистина е наложително да се облечете по-официално, ще отидете на важно събитие с маратонки и пуловер. Не се ограничавайте само в един образ, дори да ви е комфортно - имайте дрехи и аксесоари ,с които можете лесно да се преобразявате.

Съвет: След като сте наясно със своя лайфстайл, обърнете внимание на детайлите, които са изключително важни, за да влизате в различни роли - един шал, високи токчета, интересни обеци, които да махате и добавяте, могат да направят така, че да изглеждате еднакво перфектно и на екскурзия, и в нощен клуб.

Снимки: pixabay.com
 
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите