Ето ги носителите на "Златна игла 2017"

2017-03-02 21:58:28, публикувано от Калина Антонова в / Мода / Случки / Личности / Стил

Галерия на отличените творци от Академията за мода


Модел на Мариела Гемишева
Мариела Гемишева е Дизайнер на годината, MEGZ – Модна къща на годината (дизайнер Миглена Каканашева)Мерлин Арно – Модна иновация, Алина Манова – Моден гримьор, Георги Андинов – Моден фотограф, Миглена Петкова – Най-добър млад дизайнер.
"Златна игла 2017" - престижните награди на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков бяха връчени по време на гала-спектакъл в Рамада София Хотел.Всеки от наградените със Златна игла 2017 имаше индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода. Дизайнерът на годината – Мариела Гемишева – представи колекция Make yourself special – една деконструктивна препратка в коприна към луксозния минимализъм на 90-те. Мариела Гемишева е артист в областта на пърформанса, инсталацията и обекта, преподавател в дисциплина „Моден проект“ - специалност Мода в Националната художествена академия. Тя има много нестандартни и запомнящи се експериментални решения в областта на модата и арт пърформанса. 

За големите призове гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл и модни журналисти от печатните и електронни медии. 


Модели на Миглена Каканашева дизайнер на MEGZ – Модна къща на годината  
Модната къща на годината – MEGZ с дизайнер Миглена Каканашева – е една от най-бързо развиващите се модни марки в България, която предлага дрехи с успешно съчетание на цена, дизайн и реклама. Миглена Каканашева представи своята колекция с интересна илюзия, която обедини на сцената магията и модата.

Златните игли връчиха предишните носители на наградите в съответните категории: Светослав Колчагов – Дизайнер за миналата година, Вяра Георгиева дизайнер на FEDE fashion studio, носител на приза Златна игла 2016 в категория Модна къща на годината; модният фотограф Костадин Кръстев-Коко и Теодора Спасова – Най-добър млад дизайнер за 2016-а.  


Модели на Мерлин Арно 

Мерлин Арно – носител на приза Златна игла 2017 в категория Модна иновация, е основател на сдружение: "Нов свят за животните", което подпомага увеличаването на популацията от изчезващи видове диви птици. Нейният иновативен творчески подход в сферата на модата е свързан със създаването на уникални облекла от перата на екзотични птици. Мерлин Арно представи колекция с тоалети от пера на редки видове бойни петли – „Сатсумадор” и „Кубалая”, както и от пера на черен и сив щраус, черна американска пуйка и син паун. Самата дизайнерка подчерта , че перата са отпаден продукт, който се събира в линеещия период на птиците.Алина Манова – Моден гримьор за 2017-та, показа на сцената на Златна игла подготвени от нея визии в духа на световния бюти тренд в момента, наситен с брокат и блясък. В пърформънса участваха балерините от Софийската опера и балет Катерина Петрова и Анастасия Неделчева, както и лица от Ивет Фешън.


Фотография на Георги Андинов 


Фотография на Георги Андинов 

Георги Андинов – Моден фотограф за 2017-та, е снимал фотосесии и корици за почти всички модни списания в България, както и за няколко чужди издания. Андинов беше подготвил за всички гости на събитието флайери с 15 избрани свои фотографии.Модел на Миглена Петкова 


Модел на Миглена Петкова 

Меги Петкова – Най-добър млад дизайнер за 2017-та, е завършила „Моден дизайн“ в Нов български университет и магистърска степен „Стайлинг“. Тя представи избрани и непоказвани модели от своите колекции „Усещане за жена“ и ALLure – мода с подчертан характер и неустоима женственост.


Модели на Миглена Петкова 
Статуетките Златна игла по дългогодишна традиция са дело на най-добрия български бижутер – маестро Анжело Красини. 

Снимки: Хаилайф/От игла до конец, Антон Марков/От игла до конец, Георги Андинов

Модната къща на годината – MEGZ с дизайнер Миглена Каканашева – е една от най-бързо развиващите се модни марки в България, която предлага дрехи с успешно съчетание на цена, дизайн и реклама. Миглена Каканашева представи своята колекция с интересна илюзия, която обедини на сцената магията и модата.
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите